KURTIJEVI POLICAJCI PONOVO UŠLI NA TERITORIJU SRBIJE Vanredno obraćanje Petkovića: Izneo neoborive dokaze (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 17:29

KURTIJEVI POLICAJCI PONOVO UŠLI NA TERITORIJU SRBIJE Vanredno obraćanje Petkovića: Izneo neoborive dokaze (VIDEO)

Petar Petković se obratio javnosti na vanrednoj konferenciji za novinare.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je danas u Vladi Republike Srbije vandrednu konferenciju za medije.

Petković je na početku rekao da je konferenciju sazvao kako bi predstavio neoborive dokaze da prištinske vlasti krše Rezoluciju 1244.

- Kosovska policija ponovo je ušla na teritoriju centralne Srbije, na 500 metara od administrativne linije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Petković najavljujući da će biti prikazan snimak.

- Danas je policijski službenik policijske stanice Bujanovac, na Breznici, uočio brzo kretanje vozilo kosovske policije i to iz pravca Karačeva ka selu Breznica. Očigledno to vozilo je jurilo kombi bele boje i sa tog drumskog puta u pravcu Breznice to belo kombi vozilo je skrenulo i otišlo u pravcu sela. Na mestu skretanja policijsko vozilo kosovske policije, marke dačija je zastalo i suvozač je, u vozilu su bila dva lica i pogledom ispratio kombi - rekao je Petković.

Petković je rekao da je u tom trenutku, kada se policijsko vozilo zaustavilo, srpska policija ih je uočila i krenula u pravcu njih, kako bi ih zaustavili u očiglednoj nameri da "vršljaju po centralnoj Srbiji".

- U tom trenutku oni su uočili da ih je srpska policija uočila, suvozač je brzo ušao u vozilo i dali su se put KiM, odnosno ka Karačevu - rekao je Petković.

Petković je rekao da kosovska policija nije imala šta da traži na teritoriji Centralne Srbije, kao što to nije imala šta da traži ni 14. juna kada su zatečeni sa dugim cevima.

- Tvrdili su da su kretali u branje pečuraka, da nisu prešli administrativnu liniju - rekao je Petković.

Petković je rekao da se vozač belog kombija kasnije samoinicijativno javio u policijsku stanicu.

- Rekao je da ga je kosovska policija jurila jer ima bujanovačke tablice bez stikera - rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je potom tražio da se pusti snimak, na kojem se vidi vozilo kosovske policije.

- Videćete kombi kojeg juri kosovska policija, vidite da kombi odlazi, a tu zastaje vozilo kosovske policije, izlazi njihov pripadnik i gleda u pravcu kombija i vidite naše policajce koji su ih primetili i krenuli ka njima - rekao je Petković i dodao da su kosovski policajci, čim su videli srpske policajce, odmah seli u vozilo i otišli.

Petković je potom upitao da li je ovo "kidnapovanje kosovskih policajaca", kao što je Kurti tvrdio 14. juna kada su tri kosovska policajca uhvaćena na teritoriji centralne Srbije.

- Ovaj snimak ćemo poslati svim predstavnicima međunarodne zajednice da jasno vide da onaj koji krši sve sporazume i sve vreme provocira jeste Aljbin Kurti - rekao je Petković prilikom obraćanja.

Ovaj snimak u kojem su do zuba naoružani kosovski policajci treba da vidi britanska poslanica koja tvrdi da crkva švercuje oružje - rekao je Petković.

- Kada smo i prvog dana govorili i tog 14. juna da su pripadnici kosovske policije ušli na teritoriju centralne Srbije i euleksu i svima ostalima ponudili da se izvrši poligrafsko ispitivanje onih koji su izvršili hapšenje kosovskih policajaca, jer znamo i istina je na našoj strani, da su uhvaćeni na teritoriji Centralne Srbije. Evo, ovo je još jedan dokaz da ulaze na teritoriju Centralne Srbije i da na taj način krše sve sporazume - rekao je Petković.

Ranije danas obratio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je juče razgovarao sa Miroslavom Lajčakom. On je kazao da je u toku etničko čišćenje Srba koje je počelo 2021. godine u Štrpcu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.