KURTIJEVA POLICIJA MU UNIŠTILA ŽIVOT! Srbinu optuženom za navodne ratne zločine PRODUŽEN PRITVOR! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 14:44

KURTIJEVA POLICIJA MU UNIŠTILA ŽIVOT! Srbinu optuženom za navodne ratne zločine PRODUŽEN PRITVOR! (VIDEO)

I kuća mu opljačkana

Advokat Dejan Vasić rekao je za da je njegovom branjeniku Žarku Zariću, protiv koga se vodi istraga zbog navodno izvršenog krivičnog dela ratnog zločina, produžena mera pritvora na još dva meseca.

- Osnovni sud u Prištini je produžio ponovo meru sudskog pritvora Žarku Zariću iz sela Ljubožde kod Istoka. Naš stav je od početka bio da je potrebno napraviti razliku kada su u pitanju ti predmeti za ratne zločine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za one koji na Kosovu žive i oni koji nemaju prebivalište ovde - rekao je Vasić.

On je podsetio da je Zarić bio jedini Srbin povratnik u svom selu.

- Od kako je uhapšen, opljačkana mu je kuća i život uništen. Mi smo hteli da mu se omogući da se mera sudskog pritvora zameni kućnim pritvorom. Sud nije imao sluh za to, a ja ću pokušati da u žalbenom postupku pred apelacionim sudom da ovu temu i ovaj stav potenciram, nadam se sa uspehom - poručuje Vasić.

Zarić je uhapšen 12. februara 2020. godine,  ispred crkve u selu Ljubožde po završetku liturgije koja je služena povodom praznika Sveta tri jerarha. Njega je policija pratila tog jutra, čekala dok je bio na liturgiji i odmah ga uhapsila po izlasku iz crkve.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo online

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.