KUKU MENI SRBIJO! Evo šta je patrijarh Pavle uradio kad je saznao da je Sloba MRTAV: Rekao je NEŠTO ZA PAMĆENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"KUKU MENI SRBIJO!" Evo šta je patrijarh Pavle uradio kad je saznao da je Sloba MRTAV: Rekao je NEŠTO ZA PAMĆENJE

Na današnji dan, 1941. godine, rođen je Slobodan Milošević nekadašnji predsednik Srbije i Jugoslavije.

Đuro Zagorac u svojoj knjizi opisuje momenat smrti Slobodana Miloševića i reakcije u Srbiji. Po prvi put imamo priliku da čujemo kako je reagovao patrijarh Pavle na tu vest.

Srbija se, na vest o smrti Miloševića iznenadila i istovremeno zbunila. A toliko halabuke, uz suze i anateme, obaranja, hapšenja, suđenja... I sad, on se vraća. Nema kazne, nema krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela. Svako je nvein nalaže pravo - dok se ne osudi. Socijalisti su želeli da večno počiva u Aleji velikana, kao prvi na izborima izabrani predsednik Srbije i treće Jugoslavije.

- Kakav Beograd, kakve Aleje i počasti, tu nema mesta za diktatora, zar da on počiva pored Zorana Đinđića - uzvraćali su protivnici, uz zvižduke i protestne rekvizite, ali i zabrane.

- Ohladite malo, pozivali su iz Moskve Miloševićeva supruga i sin Marko - oni će ga sahraniti u Moskvi da "tamo odmori dok se Srbija ne vrati sebi".

Neka Miloševića sahrane oni kojima smo ga i predali "bez reversa", tamo i gde je umro, kao najbolje rešenje nudili su pravnici humanisti.

Srbi su se međusobno nadmetali, a Srbija ružila pred svetom.

- Kuku meni, Srbijo - uzviknuo je, govorilo se, oboleli patrijarh Pavle. Milošević je na kraju sahranjen u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Patrijarh je poručio da očekuje od državnih organa i naroda da budu na visini svoje odgovornosti pred Bogom, istorijom i tragičnim krajem Miloševićevog zemnog života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.