Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUD "Mladost" iz Ljubljane gostuje u Banjaluci

BANJALUKA - Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Mladost" Ljubljana 30. oktobra od 11 časova nastupiće u "Mercator centru" Banjaluka, gdje će uz podršku Udruženja Slovenaca "Triglav" biti promovisana i predstavljena slovenačka tradicionalna gastronomija.

Pored toga, KUD "Mladost" Ljubljana i Radničko kulturno-umjetničko (RKUD) "Pelagić" iz Banjaluke 31. oktobra od 19 časova održaće koncert u Narodnom pozorištu (NP) RS u gradu na Vrbasu.

"U želji da prikažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i poboljšamo saradnju na kulturnom, ali i svakom drugom nivou srpske dijaspore u Sloveniji i Republike Srpske organizovali smo druženje i zajedničke nastupe ova dva kulturno-umjetnička društva", navode iz kompanije "Mercator".

Dodaju da će opredijeljenost "Mercatora" ka saradnji sa zajednicom simbolično pokazati i dodjelom donacije Savezu žena oboljelih od raka dojke "Iskra" iz Banjaluke na koncertu u NP RS. Ulaz na koncert biće besplatan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.