KRITIČNO U DVA GRADA, DONETA HITNA ODLUKA: Lončar potvrdio da je naša poznata klinika postala kovid bolnica

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 14:45

KRITIČNO U DVA GRADA, DONETA HITNA ODLUKA: Lončar potvrdio da je naša poznata klinika postala kovid bolnica

Pacijenti koji budu zahtevali bolničko lečenje danas će ići u Nišku Banju i u privremenu bolnicu u Kragujevcu

Od podne je Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Zvečanskoj postala kovid bolnica, saopštio ministar Zlatibor Lončar. Ministar je dodao i da će na Klinici za opekotine biti određeni broj mesta i na intenzivnoj nezi i za kiseoničku potporu.

Lončar je posle sastanka sa direktorima kovid bolnica napomenuo da se u sredu otvaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novi kapaciteti i u Vrnjačkoj Banji.

- Pacijenti koji budu zahtevali bolničko lečenje, a klinička slika je takva, danas će ići u Nišku Banju i u privremenu bolnicu u Kragujevcu - rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, najteža situacija je u Beogradu i Novom Sadu i traže se rešenja da se ti ljudi smeste. Lončar je apelovao na građane da se ne javljaju lekarima tokom noći, jer je, kaže, primećeno da najčešće pacijenti dolaze noću i to u težem stanju.

U Srbiji je 1.949 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, od kojih je 64 hospitalizovano, saopštio je Lončar. On je tim povodom apelovao na građane:

- Ako vam je stalo do lekara, promenite ponašanje. Prekinite kontakte, jer je to jedini način da pomognete sebi i njima.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović rekao je da su noćas pacijenti iz te zdravstvene ustanove slati u Kragujevac i Nišku banju.

- Za ovu bolest nema leka, nema vakcine još uvek, jedino maska može da nas zaštiti. Ako hoćete da pomognete zdravstvenim radnicima koji su u problemu, ali i sebi, to možemo samo poštovanjem mera - rekao je Stevanović.

Član Kriznog štaba dr Mijomir Pelemiš istakao je da Krizni štab razmatra situaciju na "satnom nivou" i, ukoliko dođe do daljeg pogoršanja situacije, kako kaže, pooštriće mere.

On je ukazao da je sve veći broj preminulih i upozorio da će se to, nažalost, nastaviti ako se ne budu poštovale mere i apelovao na sve da uvek i svuda nose maske.

Da li znaš nekoga od svojih vršnjaka ko je napravio tajnu ili javnu grupu na nekoj od društvenih mreža sa ciljem ismejavanja nekog od vršnjaka?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Beograd Novi Sad Zlatibor Lončar koronavirus Korona virus kovid bolnica
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lončar: Klinika za opekotine u Zvečanskoj postaje kovid bolnica

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2020

Na Klinici za opekotine biće određen broj mesta i na intenzivnoj nezi i za kiseoničku potporu, rekao je ministar Zlatibor Lončar, prenosi RTS.. Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, napomenuo je da se u sredu otvaraju novi kapaciteti i u Vrnjačkoj banji.  "Pacijenti koji budu zahtevali...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.