KRIK: Izraelac Tal Hanan fabrikovao priču o Đilasovim računima na Mauricijusu

Izvor: Beta, 24.Mar.2023, 15:48

KRIK: Izraelac Tal Hanan fabrikovao priču o Đilasovim računima na Mauricijusu

Iza "afere Mauricijus", odnosno tvrdnji provladinih medija i predstavnika vlasti da opozicioni lider Dragan Đilas ima račune na tom ostrvu, stoji Izraelac Tal Hanan, koji se iz senke bavi nameštanjem izbora širom sveta tako što proizvodi lažne vesti i diskredituje protivnike klijenata, objavila je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).Kampanja protiv Đilasa pokrenuta je u martu 2021. godine, nedugo posle hapšenja pripadnika grupe Veljka Belivuka, osumnjičenih za najteža krivična dela, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio lidera Stranke slobode i pravde da ima tajne bankovne račune u ostrvskoj državi Mauricijus i u Švajcarskoj.Iako je protiv Đilasa vođena žestoka kampanja u medijima, istraga nije pokrenuta. Jedini postupak pokrenuo je sam Đilas, koji je podneo krivičnu prijavu protiv predstavnika vlasti i novinarke i urednika Večernjih novosti, tvrdeći da su falsifikovali papire o njegovim računima, ali ju je tužilaštvo odbacilo.Dokazi do kojih su došli novinari KRIK-a i međunarodne novinarske mreže OCCRP ukazuju da je Tal Hanan sačinio izveštaj o nepostojećim Đilasovim računima u decembru 2020. godine, nepuna četiri meseca pre nego što je javno objavljen u Srbiji.Taj dokument, koji je na televiziji pokazivao ministar finansija Srbije Siniša Mali, po formi izgleda gotovo identično kao drugi izveštaj do kojeg su novinari ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izraelski ekspert za dezinformacije stoji iza priče o Đilasovim navodnim računima na Mauricijusu

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2023

Iza "afere Mauricijus", odnosno tvrdnji provladinih medija i predstavnika vlasti da opozicioni lider Dragan Đilas ima račune na tom ostrvu, stoji Izraelac Tal Hanan, pišu danas mediji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.