KRAJNJE NEPRIJATNO: Direktor putem Zuma otpustio 900 radnika bez prethodnog upozorenja - deo ste nesrećne grupe (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 19:10

KRAJNJE NEPRIJATNO: Direktor putem Zuma otpustio 900 radnika bez prethodnog upozorenja - "deo ste nesrećne grupe" (VIDEO)

Ljudi su ogorčeni

Izvršni direktor američke startap kompanije za hipotekarne kredite, Višal Garg, otpustio je 900 zaposlenih putem Zuma, bez prethodnog upozorenja.

- Ako ste pozvani na ovaj video-sastanak, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena. Vaš radni odnos ovde prestaje da važi odmah - rekao je Garg.

Garg je naveo da kompanija "Better.com" otpušta oko devet posto radne snage, što je otprilike 900 ljudi. Finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << direktor Kevin Rajan pokušao je da ublaži negativan odjek navodeći da je "otpuštanje mučno, posebno u ovo doba godine", ali da je takav korak bio neophodan kako bi firma ostala na površini u uslovima "radikalnog razvoja situacije na tržištu nekretnina".

Garg je, međutim, rekao da je odluka doneta zbog neadekvatne tržišne efikasnosti, učinka i produktivnosti, a magazin "Forčen" je kasnije izvestio da je on otvoreno optužio otpuštene radnike da kradu i od kolega i od kupaca tako što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

- Ovo je drugi put u karijeri da činim nešto ovako, a to ne želim da radim. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam - naveo je Garg dalje u video-obraćanju.

Garg je i ranije ove godine napadao svoje zaposlene, koje je, prema pisanju "Forbsa", nazvao "glupim delfinima" jer su "prokleto spori" u mejlu koji je poslao radnicima ranije ove godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.