KRAJ OTVORENOG BALKANA?! Sramna ucena Tirane - Edi Rama traži od Srbije HITNO puštanje Kurtijevih specijalaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 16:44

KRAJ OTVORENOG BALKANA?! Sramna ucena Tirane - Edi Rama traži od Srbije HITNO puštanje Kurtijevih specijalaca

Šef vlade u Tirani je naglasio da će jedina komunikacija sa Beogradom biti oslobađanje trojice policajaca koji su taoci.

Premijer Edi Rama izjavio je ovog petka da Albanija i Srbija trenutno nemaju nikakve odnose, osim komunikacije o oslobađanju trojice policajaca koje je Beograd uzeo kao taoce.

Sa Srbijom ovih dana nemamo nikakav drugi odnos, jedini odnos je oslobađanje te trojice policajaca. Sa ciničnog stanovišta nema nikakve koristi od držanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trojice policajaca iz druge države u zatvoru uz izgovor da su prešli granicu - rekao je Rama.

Premijer je istakao da način postupanja Srbije uopšte nije demokratski, uzevši za taoce trojicu policajaca iz druge zemlje sa argumentacijom da su prešli granicu.

Naš stav sa Srbijom je imao za cilj da utiče, koliko god imamo težinu, da se svako pucketanje oružja drži podalje od Balkana. Uveravam vas da bih imao isti stav za 3 srpska policajca koji bi hipotetički bili taoci kosovskih snaga.

To utiče na naše odnose i Srbija mora da se angažuje u odnosima sa nama. Tamo su 3 osobe koje država drži kao taoce i to je pokriveno sa "ne, uhapšeni su".

Čak i da je tačno ono što se govori o kosovskoj policiji, demokratska država tako ne funkcioniše. Druga država poštuje ljudska prava. Tvrdnje koje Srbija ima o hapšenjima Srba na Kosovu, Srbija ima gde da im se obrati, to je demokratski način. Postoje institucije, a ne tri policajca koja su taoci - rekao je Rama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.