KRAJ DRAME U ČARLSTONU: Policija pucala na napadača, ipak nije bio teroristički napad! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2017, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ DRAME U ČARLSTONU: Policija pucala na napadača, ipak nije bio teroristički napad! (FOTO)

Kriza je trajala nekoliko sati

Jedna osoba je ubijena u toku talačake krize u restoranu u Čarlstonu u Južnoj Karolini. Policija upucala napadača koji je u kritičnom stanju.

Gradonačelnik Čarlstona Džon Teklnbarg naveo je da slučaj nema veze sa terorizmom ili rasizmom i da je napadač nezadovoljan radnik.

- U ovom trenutku znamo da je osoba koja je pucala nezadovoljni radnik. To nije čin terorizma, ni zločin iz mržnje - rekao ranije je Teklenbarg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novinarima.

The hostage situation in Charleston is over. The suspected has been shot and wounded & taken into custody. The victim died

— Tariq Nasheed (@tariqnasheed) August 24, 2017

Pucnjava je ranije prijavljena u ulici King oko podne po lokalnom vremenu, rekao je portparol policije Čarls Fransis, a kriza je trajala nekoliko sati.

Tom i Petsi Plent rekli su za čarlstonski lokalni list da jeli u restoranu Virdžinija i videli jednog muškarca kako izlazi iz kuhinje sa pištoljem u ruci vičuću: "Novi šef je u gradu".

UPDATE: #Charleston shooter kills 1, shot by police & in critical condition https://t.co/1rM1J5d4FC pic.twitter.com/wqGZU2gP7M

— 🇺🇸PATRIOT 24/7🇺🇸 (@TrumpTrain45Pac) August 24, 2017

Prema njihovim rečima, muškarac je izgledao kao "običan deda, ali je imao lud pogled".  Njih dvoje su uspeli da pobegnu na zadnja vrata.

Na lice mesta poslati su specijalni policijski timovi kao i jedinica za deminiranje, a ljudi su upozoreni da ostanu u zgradama ili da napuste tu zonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.