KRAGUJEVAC: U ponedeljak hitna sednica Skupštine grada

Izvor: Kurir, 28.Apr.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAGUJEVAC: U ponedeljak hitna sednica Skupštine grada

KRAGUJEVAC - U ponedeljak 29. aprila biće održana sednica Skupštine grada sazvana po hitnom postupku.

Pred odbornicima će biti samo jedna tačka dnevnog reda, kojom su objedinjene dve odluke: o prestanku važenja Odluke o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda i Odluke o učešću grada Kragujevca u realizaciji Programa za izmirivanje obaveza lokalnih vlasti po osnovu kapitalnih investicionih izdataka prema privatnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sektoru.

Prethodno je Gradsko veće odlučilo da umesto da se zaduži dugoročnim kreditom od 350 miliona dinara, Kragujevac novac pozajmiti od države kroz program Vlade Srbije za plaćanje dugova izvođačima radova.

Odluku Gradskog veća da odustane od bankarskog i uzme državni kredit mora da potvrdi i Skupština grada, zbog čega je zatražena nova sednica po hitnom postupku.

Prema ovom modelu država preuzima potraživanja prema firmama i emituje hartije od vrednosti, gradovi vraćaju dug državi kroz umanjenje transfernih sredstava.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Sednica Skupštine grada po hitnom postupku

Izvor: Kragujevac.rs, 29.Apr.2013, 13:15

Odbornici Gradskog parlamenta na današnjoj sednici, koja je na predlog Gradskog veća sazvana po hitnom postupku, razmatrali su i usvojili Odluku o prestanku važenja Odluke o zaduživanju grada Kragujevca..

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.