KPS uhapsio Vojinovića zbog odavanja tajni MUP-u Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2010, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS uhapsio Vojinovića zbog odavanja tajni MUP-u Srbije

KOSOVSKA MITROVICA -

Pripadnik Kosovske pogranične službe Ljubiša Vojinović uhapšen je jer se sumnjiči za dva krivična dela - odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog dela, rekao je danas regionalni portparol Policije Kosova Besim Hoti.

Portparol je za agenciju Beta kazao da se Vojinović sumnjiči da je odavao tajne MUP-u Srbije i da su kod njega pronađeni materijali koji o tome svedoče.

Takođe, uhapšeni se sumnjiči da nije prijavio ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hakifa Mehmetija, iako je znao za to krivično delo.

Mehmeti je ubijen pre tri dana u severnom delu Mitrovice, ali policija ne sumnjiči Vojinovića za učešće u ubistvu. Osumnjičeni je suspendovan.

Ubijeni Mehmeti je, prema saznanjima agencije Beta, pripadao grupi švercera nafte koja je delovala na severu Kosova.

Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da je Vojinović lišen slobode nakon ubistva kosovskog Albanca Hakifa Mehmetija koje se pre tri večeri dogodilo u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Vojinović je lišen slobode nakon što je utvrđeno da je stradali Albanac pre nego što je ubijen boravio u lokalu ovog policajca koji ga je kasnije povređenog prebacio do mitrovičke bolnice," objasnio je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen pripadnik KPS-a

Izvor: B92, 10.Sep.2010

Priština -- Pripadnik Kosovske pogranične službe Ljubiša Vojinović uhapšen je jer se sumnjiči za odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog dela... Portparol kosovske policije Besim Hoti kazao je da se Vojinović sumnjiči da je odavao tajne MUP-u Srbije i kod njega su pronađeni materijali...

Nastavak na B92...

Pritvor za Srbina, pripadnika Policije Kosova

Izvor: Mondo, 10.Sep.2010

Okružni sud u severnoj Mitrovici odredio je danas 30 dana pritvora pripadniku Kosovske pogranične službe Ljubiši Vojinoviću koji se sumnjiči za dva krivična dela - odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog dela.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.