Pripadnik KPS pritvoren zbog odavanje tajni MUP-u Srbije

Izvor: Blic, 10.Sep.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnik KPS pritvoren zbog odavanje tajni MUP-u Srbije

Okružni sud u severnoj Mitrovici odredio je danas 30 dana pritvora pripadniku Kosovske pogranične službe Ljubiši Vojinoviću koji se sumnjiči za dva krivična dela - odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog dela.

Kako je ranije agenciji Beta rekao regionalni portparol Policije Kosova Besim Hoti, Vojinović se sumnjiči da je odavao tajne MUP-u Srbije i kod njega su pronađeni materijali koji o tome svedoče.

Takođe, uhapšeni se sumnjiči da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijavio ubistvo kosovskog Albanca Hakifa Mehmetija, iako je znao za to krivično delo. Mehmeti je ubijen pre tri dana u severnom delu Mitrovice. Policija ne sumnjiči Vojinovića za učešće u ubistvu, ali je on suspendovan.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti rekao je ranije danas Tanjugu da je Vojinović lišen slobode nakon ubistva Mehmetija, koje se pre tri večeri dogodilo u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Vojinović je lišen slobode nakon što je utvrđeno da je stradali Albanac pre nego što je ubijen boravio u lokalu ovog policajca, koji ga je kasnije povređenog prebacio do mitrovičke bolnice," objasnio je on.

Ubijeni Mehmeti je, prema saznanjima agencije Beta, pripadao grupi švercera nafte koja je delovala na severu Kosova.

"KPS je suspendovala iz službe Vojinovića, jer je kod njega pronađena značka MUP-a Srbije", rekao je Hoti.

On je dodao da je prilikom pretresa Vojinovića, koji je pripadnik pogranične kosovske policije, kod njega pronađena značka MUP-a Srbije zbog čega je naredbom direktora policije suspendovan iz KPS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.