KOVAO PLANOVE ZA TROVANJE NEMUSLIMANSKOG STANOVNIŠTVA GASOM: Srbin vehabija osuđen na robiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 15:22

KOVAO PLANOVE ZA TROVANJE NEMUSLIMANSKOG STANOVNIŠTVA GASOM: Srbin vehabija osuđen na robiju

Viši sud u Beogradu okrivljenog D.I. oglasio krivim i osudio ga na kaznu zatvora od 3 godine zbog izvršenja krivičnog dela javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela.

Prilikom objavljivanja presude, predsednik veća ukratko je saopštio razloge presude, a protiv iste dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu.

Kako je "Blic" pisao, on je objavljivao poruke podrške Islamskoj državi, ali i pisao uputstva za trovanje nemuslimanskog stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gasom "Sarin" već je osuđivan zbog sličnog dela i to 2018. godine zbog sumnje da je planirao napad kamionom u centru Beograda.

Prema informacijama koje posedujemo, ovaj Beograđanin protiv kojeg je pokrenut postupak jer je u periodu od 2020. do 2022. godine objavljivao jezive poruke na društvenim mrežama, bio je osuđen na šest meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

On je, kako je tada pisao Informer, pre nekoliko godina primio islam i bio na stalnoj vezi sa vođama ISIS.

On je priveden te 2017. u trenutku dok se pripremao da otme kamion, njime uleti u Knez Mihailovu ulicu i pregazi što više ljudi!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.