KOSTA STISKAO KVAKU, HTEO DA UĐE Maloletni ubica je imao drugačiji plan za masakr u Ribnikaru ali ga je ONA sprečila

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 23:45

"KOSTA STISKAO KVAKU, HTEO DA UĐE" Maloletni ubica je imao drugačiji plan za masakr u "Ribnikaru" ali ga je ONA sprečila

Nezapamćena tragedija je potresla Srbiju i region

Nezapamćena tragedija koja se dogodila 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ostavila je velike posledice na roditelje i đake u školama. Đak sedmog razreda (13) ubio je osmoro svojih vršnjaka i čuvara škole, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije.

Osumnjičeni dečak (13), kako je pokazala istraga, detaljno je isplanirao ovaj masakr, imao je nacrtanu šemu škole, kao i spisak sa imenima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svojih drugova za odstrel. Na spsiku za odstrel su mu, pored devojčica i dečaka iz njegovog odeljenja 7/2, bila i deca iz drugih odeljenja.

Jedan deka je za Kurir ispričao kako je njegova unuka, koja je u trenutku pucnjave u školi imala čas matematike u učionici pored one u kojoj je maloletnik počinio pokolj, uspela da se spase.

- Moja unuka je bila u odeljenju 6/4 u učionici pored one u kojoj se održavao čas istorije. I njeno odeljenje je zapisano na onom papiru, na kom je dečak pravio plan za zločin. Hteo je i njih da poubija - priča deda i dodaje:

- Čuli su pucnjavu, a nastavnica matematike koja im je držala čas je odmah shvatila šta se dešava. Odreagovala je trezveno, sabrano, snašla se u trenutku i zaključala vrata učionice. Kako dalje dodaje, matematičarka se trudila da ne uspaniči decu.

- Rekla je đacima koji su bili do vrata da se pomere do zida, i da se sakriju ispod klupa, te da ne izlaze dok se ne smiri situacija. Odgovornost koju su nastavnici u tim momentima imali je nezamisliva. Imali su dužnost da zaštite punu učionicu dece. Ja sam im zahvalan, ova nastavncia je za mene heroj! - rekao je deka i dodao:

- Unuka mi je rekla i da se čulo kao da neko lupa u metal, a zapravo je on stiskao kvaku od njihove učionice, pokušavajući da uđe. Nekoliko puta je pokušao da otvori vrata, međutim nije uspeo. Ta nastavnica je spasila mnogo života, treba u tim situacijama znati ostati priseban i odreagovati kako treba - još jednom dodaje deda učenice OŠ "Vladislav Ribnikar".

Podsetimo, tragedija se dogodila u sredu u 8:30 časova u školi na Vračaru u centru Beograda. Nakon pucnjave, maloletnik koji je izvršio masovno ubistvo, sam je pozvao policiju koja je došla i uhapsila ga na licu mesta. Nije pružao otpor, spustio je oružje i čekao da mu stave lisice.

Njemu su rezultati toksikoloških analiza pokazali da nije bio pozitivan na narkotike ili alkohol, a on se od tada nalazi na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu, u posebnom dečijem odeljenju.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.