KORONA SE NE SMIRUJE: Još jedna opština u Srbiji proglasila vanrednu situaciju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 17:30

KORONA SE NE SMIRUJE: Još jedna opština u Srbiji proglasila vanrednu situaciju!

Zbog pogoršanog epidemiološkog stanja, širenjem kovida 19, u Lajkovcu je proglašena vanredna situacija. U protekla 24 časa, u Lajkovcu je drastično povećan broj pozitivnih slučajeva na korona virus – evidentirano je čak 46 novozaraženih.

U proteklih sedam dana, 149 žitelja Lajkovca bilo je pozitivno na korona virus. U ovom talasu epidemije, ukupno je obolelo 248 osoba, od kojih je 44 izlečeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četvoro je na bolničkom lečenju, 199 u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je preminula. U prethodna dva talasa, ukupno je bilo zaraženo 99 osoba.

Saopšteno je da će pojačano biti kontrolisano sprovođenje mera koje je doneo Štab za vanredne situacije Opštine Lajkovac i pružena sva neophodna pomoć Domu zdravlja, kako bi se obezbedili što bolji uslovi za prijem potencijalno zaraženih građana na lekarske preglede.

S obzirom da se poslednjih dana povećavao broj novozaraženih, koji je bivao dvocifren, Štab za vanredne situacije doneo je zaključke o funkcionisanju javnih preduzeća i ustanova u uslovima pandemije korvida 19. Opštinskoj upravi i javnim ustanovama preporučeno je da omoguće rad od kuće zaposlenima, ako to ne ugrožava proces rada. Ustanovama kulture i Turističkoj organizaciji naloženo je da obustave sve programe koji podrazumevaju okupljanje ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna sitacija proglašena u još jednom gradu

Izvor: B92, 28.Nov.2020

U Lajkovcu je proglašena vanredna situacija zbog pogoršanog epidemiološkog stanja, širenjem koronavirusa...U Lajkovcu je u poslednja 24 sata drastično povećan broj pozitivnih slučajeva na koronavirus. U ovom gradu je evidentirano je čak 46 novozaraženih..U proteklih sedam dana, 149 žitelja...

Nastavak na B92...

I DALJE NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U Kolubarskom okrugu raste broj zaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, na području Kolubarskog okruga u protekla 24 časa evidentirano je još 193 nova slučaja zaraze korona virusom...U Valjevu je 96 novozaraženih, u Ubu 24, Ljigu i Osečini po 21, Lajkovcu 16 i Mionici 15...U Opštoj bolnici u Valjevu hospitalizovano...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.