KORONA NE POPUŠTA NA JUGU SRBIJE: U Prokuplju na kiseoniku 25 pacijenata, hospitalizovano 37 osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 20:37

KORONA NE POPUŠTA NA JUGU SRBIJE: U Prokuplju na kiseoniku 25 pacijenata, hospitalizovano 37 osoba

U poslednja 24 sata u kovid prijemno-trijažnim ambulantama u prokupačkoj bolnici pregledano je 76 pacijenata

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 37 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga, od kojih je kod 28 pacijenata potvrđen kovid-19.

Na kiseoničkoj potpori je 25 pacijenata, objavljeno je na sajtu grada.

sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na kovid -19.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Hospitalizovani pacijenti imaju srednje-tešku kliničku sliku, a u toku jučerašnjeg dana i noći transportovanih pacijenta na dalje lečenje nije bilo.

U kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja u poslednja 24 sata pregledano je 83 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom pod sumnjom na kovid -19.

Na dalje ispitivanje i lečenje u prokupačku bolnicu upućeno je 10 pacijenata, dok je petoro ljudi poslato u kućnu izolaciju zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakšeg oblika infekcije kovidom-19.

Prokupačka bolnica, osim iz Prokuplja prima pacijente i iz opština Blace, Kuršumlija i Žitorađa, koje pripadaju Topličkom okrugu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zlatiborski okrug: U bolnicama 310 obolelih, 15 na respiratoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 11:15

U bolnicama Zdravstvenog centra Užice hospitalizovano je 336 pacijenata, od kojih je 310 pacijenata pozitivno na kovid 19...Na respiratoru je 15 pacijenata, 10 u užičkoj bolnici i petoro u bolnici u Priboju...U poslednja 24 sata u bolnicama Zlatiborskog okruga pregledano je 890 pacijenata, i zabeleženo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.