KONTRAPRAJD: Uhapšen monah Antonije?!

Izvor: Mondo, 16.Sep.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONTRAPRAJD: Uhapšen "monah Antonije"?!

Grupu od oko 30 osoba koje se protive održavanju današnje Parade ponosa u Beogradu policija je zaustavila u blizini Glavne pošte. Učesnici ovog okupljanja za MONDO: Uhapsili nam "trojicu braće".

Foto: MONDO/Jelena Stokić

Reporteri Monda javljaju da je "gužva" nastala na uglu Bulevaru kralja Aleksandra i Kneza Miloša, kada je grupa učesnika ovog protesta krenula ka trasi parade, ali ih je policija sprečila da nastave šetnju. Hapšenja su, nezvanično, usledila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok su se protivnici parade okupljali.

SVE o Prajdu u Beogradu UŽIVO (FOTO, VIDEO)

Pogledajte fotografije:

Učesnici ovog protesta nose uglavnom crkvena obležja i pevaju crkvene pesme. Jedan od učesnika izgovara i molitvu "Oče naš".

Foto: MONDO/Jelena Stokić

Pogledajte snimke našeg reportera:

Izvor: MONDO/Jelena Stokić

 Okupljeni pevaju neprestano "Gospode, Isuse Hriste, gospode, pomiluj Nas grešne".

Izvor: MONDO/Jelena Stokić

Sa razglasa se čuju i crkvena zvona.

U pitanju su, kako su se predstavili novinarima, "Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrednosti" iz organizacije "Istinoljublje".

Jedan od učesnika Jordan Milovanović kaže za MONDO:

"Uhapsili su nam trojicu braće -  uvek smo se okupljali kod bivšeg Jata i tako je bilo i sada. Onda su poskakali policajci i počeli da nas hapse. Među uhapšenima je i monah Antonije", kaže Milovanović.

Monah Antonije ranijom odlukom SPC je raščinjen.

Milovanović je kazao da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja se u nedelju održava u Beogradu.

''Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sablažnjavanja naroda ovom 'paradom srama', da smo protiv toga da se promoviše homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim'', naveo je Milovanović.

''Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno hrišćanskim putem'', kazao je Milovanović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.