• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONTRAPRAJD: Uhapšen "monah Antonije"?!

Izvor mondo.rs

Grupu od oko 30 osoba koje se protive održavanju današnje Parade ponosa u Beogradu policija je zaustavila u blizini Glavne pošte. Učesnici ovog okupljanja za MONDO: Uhapsili nam "trojicu braće".

 Parada ponosa 2018 - verski protest  Izvor: MONDO/Jelena Stokić
Izvor: MONDO/Jelena Stokić



Reporteri Monda javljaju da je "gužva" nastala na uglu Bulevaru kralja Aleksandra i Kneza Miloša, kada je grupa učesnika ovog protesta krenula ka trasi parade, ali ih je policija sprečila da nastave šetnju. Hapšenja su, nezvanično, usledila dok su se protivnici parade okupljali.

SVE o Prajdu u Beogradu UŽIVO (FOTO, VIDEO)

Pogledajte fotografije:



Učesnici ovog protesta nosili su uglavnom crkvena obležja i pevali crkvene pesme. Jedan od učesnika izgovara i molitvu "Oče naš".

Izvor: MONDO/Jelena Stokić

Pogledajte snimke našeg reportera:

 Okupljeni su pevali neprestano "Gospode, Isuse Hriste, gospode, pomiluj Nas grešne".

Sa razglasa su se čula i crkvena zvona.

U pitanju su, kako su se predstavili novinarima, "Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrednosti" iz organizacije "Istinoljublje".

Jedan od učesnika Jordan Milovanović kaže za MONDO:

"Uhapsili su nam trojicu braće -  uvek smo se okupljali kod bivšeg Jata i tako je bilo i sada. Onda su poskakali policajci i počeli da nas hapse. Među uhapšenima je i monah Antonije", kaže Milovanović.

Monah Antonije ranijom odlukom SPC je raščinjen.

Milovanović je kazao da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja se u nedelju održava u Beogradu.

''Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sablažnjavanja naroda ovom 'paradom srama', da smo protiv toga da se promoviše homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim'', naveo je Milovanović.

''Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno hrišćanskim putem'', kazao je Milovanović.

Učesnici ovog protesta su se po završetku šetnje uputili ka Kalemegdanu.

Komentari 47

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

srbin1

Ja vam kazem narode, ovako nece moci dalje. Zelite li da Srbija zavrsi kao Sodoma i Gomora? Je li to Srbija u kojoj zelite da zivite?

Bsas

Ljudi jeste li vi procitali vest? Jel vidite da pise da je Antonije rascinjen monah, znaci veze nema sa SPC! Kao sto ni SPC veze nema sa ovim protestom, sta ste spopali sa pljuvanjem po crkvi.. Crkva je svoju usudu ponovila nekoliko puta saopstenjem, nije nikad organizovala proteste...

Чуда се дешаваjу

Па, тако и ово: " то може да се ТОЛЕРИШЕ али не и да се промовише" . "Омекшали" су своj став, као и онаj такозвани председник лажне државе "Косово" "господин" Тачи.

special image