KONAČNO: Saudijska Arabija izdala prve vozačke dozvole za žene

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO: Saudijska Arabija izdala prve vozačke dozvole za žene

Ukida se zabrana

Saudijska Arabija izdala je danas prve vozačke dozvole za 10 žena, u vreme kada u toj jedinoj zemlji na svetu koja ženama ne dozvoljava da voze, teku pripreme da se ta zabrana ukine 24. juna.

AP, ipak, ocenjuje da je to iznenađujući potez, jer je usledio u vreme kada se četiri saudijske aktivistkinje za ženska prava, koje su vodile kampanju da se ženama da pravo da voze, nalaze u zatvoru.

First driving licence ever issued for a woman >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << in #SaudiArabia

📸#Suudi Arabistan'da ilk kez bir kadın sürücüye ehliyet verildi pic.twitter.com/GlCjbcIvfW

— Mete Sohtaoğlu (@metesohtaoglu) June 4, 2018

Deset pomenutih žene polagale su kratki vozači ispit, pre nego što su dobile dozvole, jer su već imale vozačke dozvole drugih zemalja, među kojima su britanska, libanska i kanadska dozvola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.