KONAČNO OTKRIVENO ZDRAVSTVENO STANJE PAPE Osetio sam oštru bol...

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 07:55

KONAČNO OTKRIVENO ZDRAVSTVENO STANJE PAPE "Osetio sam oštru bol..."

Papino zdravlje sve je krhkije, naročito zbog bolova u kolenu zbog kojih mora da se kreće u invalidskim kolicima.

Papa Franja, koji ima 86 godina, otkrio je juče da je imao "akutnu upalu pluća" zbog koje je krajem marta bio hospitalizovan, ali je rekao da i nadalje želi da putuje.

- Osetio sam oštru bol pred kraj audijencije (29. marta), ali nisam izgubio svest - rekao je Sveti Otac, rođen u Argentini, u razgovoru s novinarima u avionu kojim se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vraćao iz posete Budimpešti.

- Imao sam visoku temperaturu (...), lekar me je odmah uputio u bolnicu - dodao je, rekavši da je imao "akutnu i jaku upalu u donjem delu pluća".

- Telo je dobro reagovalo na lek. Zahvaljujući Bogu, sad to mogu da vam ispričam - rekao je.

Papa je tri dana bio u bolnici u Rimu, a izašao je 1. aprila, nakon lečenja antibioticima.

Horge Bergoglio je kao mladić bolovao od akutne pleurezije (upala plućne maramice) pa su mu hirurški odstranili deo desnog plućnog krila.

Tokom zadnjeg zdravstvenog incidenta nastala je zbrka u komunikaciji koja je podstakla glasine o Papinom zdravlju jer je Vatikan prvo bio saopštio da je reč o zakazanim bolničkim pretragama, a posle da Papa ima bronhitis.

Odgovarajući na pitanje o skorim putovanjima, Franjo je potvrdio da početkom avgusta planira da ode u Lisabon, gde se održava Svetski dan mladih, a u septembru u Marselj i u Mongoliju.

- Program (planiranih putovanja) me pokreće - našalio se.

Zdravlje Horgea Bergoglija, koji je za papu izabran 2013., sve je krhkije, naročito zbog bolova u kolenu zbog kojih mora da se kreće u invalidskim kolicima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.