KOMŠIJE U PAKLU POLICIJSKOG ČASA! U Crnoj Gori zabranjena čak i kafa za poneti - ove mere stavile život na pauzu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 19:28

KOMŠIJE U PAKLU POLICIJSKOG ČASA! U Crnoj Gori zabranjena čak i kafa za poneti - ove mere stavile život "na pauzu"

Građane Crne Gore proteklih dana obradovale su visoke temperature i sunčani dani, ali u istim nisu mogli preterano da uživaju

Ovog vikenda mere u Srbiji su pooštrene: posle 14h stavljen je katanac na vrata ugostiteljskih objekata i tržnih centara - mesta masovnih okupljanja. I dok se vodi polemika da li je ovo ispravan potez koji je i ranije trebalo sprovesti ili odluka koja neće bitno promeniti, u našem susedstvu žive ljudi sa daleko rigoroznijom svakodnevicom. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Naime, građane Crne Gore proteklih dana obradovale su visoke temperature i sunčani dani, ali u istim nisu mogli preterano da uživaju, s obzirom na niz mera donesenim u cilju suzbijanja pandemije korona virusa. Zato nije ni čudo što su gradska šetališta i trgovi pusti, a ako neko i uživa na otvorenom - to su uglavnom mladi.

Crna Gora je u regionu zemlja sa najstrožim merama, a jedni su od retkih na Balkanu kod kojih policijski čas nije ni prestajao da bude aktuelan. Šta više - nedavno je pooštren, izlazak iz kuće je zabranjen od 21h do 05h, umesto od 22h do 05h.

Takođe, u celoj zemlji zabranjen je međugradski saobraćaj vikendom, dok je u nekim opštinama to slučaj i tokom cele nedelje - takva situacija je u Budvi i Tivtu.

U gradovima sa posebno lošom epidemiološkom situacijom - Podgorici, Nikišiću, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom, Ulcinju, Baru, Danilovgradu i Tuzi u potpunosti je zabranjen rad ugostiteljskih objekata. No, tu nije kraj - ugostitelji su u obavezi i da uklone mobilijar ili na drugi način onemoguće njegovo korišćenje. Nije dozvoljena ni prodaja kafe ili drugih napitaka za poneti, a hranu je moguće jedino poručiti, bez zadržavanja i konzumacije ispred objekta koji posluje hranom.

Takođe, zabranjen je rad automata (prodaja hrane, pića, kafe i drugih napitaka) u okviru benzinskih stanica i drugih prostora.

"Najgore" su prošli Tivat, Budva i Herceg Novi, gde je trenutno na snazi i zabrana organizovanja zabavnih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima (luna park, panoramski točak i slično), a zabranjene su i sve sportske manifestacije.

Katanac je stavljen i na ustanove kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije), dok se rad u vaspitno obrazovnim ustanovama se organizuje na daljinu.

Tu nije kraj - zabranjen je i rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga (tržni centri, prodavnice obuće i odjeće, kozmetički, frizerski saloni, kladionice i sl.). U ostalim opštinama ovi objekti mogu da rade do 18h.

Čini se da je u Crnoj Gori život definitivno "na pauzi", a čak i otvorene granice za sada ne privlače turiste u svetlu navedenih mera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.