KOMANDANT IRANSKE REVOLUCIONARNE GARDE RANJEN U EKSPLOZIJI: Sumnja se na napad Al Kaide

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2020, 15:55

KOMANDANT IRANSKE REVOLUCIONARNE GARDE RANJEN U EKSPLOZIJI: Sumnja se na napad Al Kaide

Niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, niti je agencija INSA obelodanila identitet ranjenog komandanta Revolucionarne garde

Visoki oficir i komandant Revolucionarne garde Irana ranjen je u eksploziji protivtenkovske mine na koju je naletelo njegovo vozilo, izvestila je iranska agencija ISNA, preneo je AP.

U izveštaju agencije se navodi da je Fadohosein Maleki, zakonodavac iz provincije Sistan Belučistan nedaleko od granice sa Pakistanom, gde se napad i dogodio, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za napad je optužio sunitsku separatističku grupu Džeiš al Adl (Armija pravde) povezanu sa al Kaidom.

.

Iranske vlasti tvrde da su separatisti izveli više terorističkih napada na Iran tokom poslednjih nekoliko godina, kao i da se njeni pripadnici u Pakistanu pripremaju i organizuju za akcije protiv Irana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.