KOLIKO ORGANIZOVANI KRIMINAL KOŠTA CRNU GORU? Od cifre će vam se zavrteti u glavi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 09:48

KOLIKO ORGANIZOVANI KRIMINAL KOŠTA CRNU GORU? Od cifre će vam se zavrteti u glavi!

Kriminal je prošle godine oštetio budžet Crne Gore za više od 35 miliona evra

Kriminal je prošle godine oštetio budžet Crne Gore za oko 36,4 miliona evra, što je znatno više u odnosu godinu ranije, saopštila je Uprava policije.

Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije nadležnim državnim tužilaštvima podneo je 181 krivičnu prijavu i dopunu krivične prijave kojima je procesuirano 446 fizičkih i 116 pravnih lica.

Podnesenim krivičnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prijavama obuhvaćena je materijalna šteta koja se procenjuje na oko 76 miliona evra i za oko 44 miliona evra veća u odnosu štetu iz 2019. godine.

- Pričinjena šteta budžetu Crne Gore procenjuje se na oko 36,4 miliona evra (2019. godine 16,1 miliona), dok šteta za pravna lica iznosi oko 39,6 miliona evra (2019. godine je 15,8 miliona), što je u oba slučaja značajno više u odnosu na štetu iz 2019. godine - saopštila je Uprava policije.

Prošle godine je procesuirano osam odsto više osoba nego 2019. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.