KOKAIN U BANANAMA U Severnoj Makedoniji zaplenjena droga iz Kolumbije, uhapšene četiri osobe, a među njima i CRNOGORAC

Izvor: Press, 21.Feb.2020, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOKAIN U BANANAMA U Severnoj Makedoniji zaplenjena droga iz Kolumbije, uhapšene četiri osobe, a među njima i CRNOGORAC

Kilogram kokaina koji je iz Kolumbije, preko crnogorske luke Bar, do sela Krušopek u Severnoj Makedoniji, stigao u tovaru sa bananama, zaplenjen je juče, a makedonska policija je uhapsila četiri osobe među kojima je i 31-godišnji vozač kamiona iz Crne Gore.
Foto:blic
Ministar unutrašnjih poslova Naće Čulev kazao je na konferenciji da je jedan kilogram zaplenjenog kokaina deo veće količine >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << droge koja je trebala da završi u Severnoj Makedoniji.

Kokain u bananama

- Na graničnom prelazu je kontrolisano vozilo marke "iveko" sa prikolicom kojim je upravljao J. K. (31), državljanin Crne Gore. Nakon formalnosti na carini, on se uputio ka selu Krušopek u kojem je zaplenjena droga i uhapšene još tri osobe - saopštio je ministar unutrašnjih poslova.
Na licu mesta, u magacinu firme koja je uvozila banane, uhapšeni su i sin vlasnika kompanije koji je primio robu J. E. (21), njegov otac S. E. i R. I. (51), radnik koji je bio zadužen za istovar.


U policijskoj akciji zaplenjen novac
- Tokom pregleda jednog od paketa pronađena je pravougaona ambalaža oblepljena zelenom trakom u kojoj je bila bela, praškasta materija za koju je utvrđeno da je opojna droga kokain. U akciji su zaplenjeni i mobilni telefoni, oko 3.000 evra, 700 dolara i 188.000 denara i "iveko" kamion zajedno sa dokumentacijom, tehničkom opremom i 98 paketa banana - rekao je Čulev, dodajući da je kokain kolumbijskog porekla.
Čulev je istakao i da je ova kompanija do sada 120 puta uvezla banana iz Kolumbije i Ekvadora u Severnu Makedoniju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.