Izvor: S media, 06.Maj.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO SU NAJPOŽELJNIJE NEŽENJE U SRBIJI: Zetovi po ukusu svake tašte (VIDEO)

Kada je poslanik SPS-a Zoran Kasalović za skupštinskom govornicom predstavio svoj plan za rešavanje problema nataliteta u Srbiji, većina poslanika ostala je bez teksta. Što zbog diskriminatorske ideje da bi neženje i usedelice trebalo da plaćaju porez „na soliranje“, što zbog činjenice da upravo u skupštinskim klupama sedi veliki broj političara – bez burme.

Namet koji bi išao u Fond za obnavljanje stanovništva „Dečji dinar“ ne bi bio naplaćivan svima. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kasalović predlaže „zoniranje“ Srbije, te bi država najvišu globu uzimala od neženja i usedelica iz opština sa niskim prirodnim priraštajem.

Elem, Kasalovićev „genijalni“ predlog zamislio je mnoge udavače. Možda je pametnije uploviti u mirne bračne vode nego plaćati dodatne namete? Ko su srpske najpoželjnije neženje?

Politika kao afrodizijak

Na našoj političkoj sceni godinama se „vrte“ ista imena. Direktor „Srbijagasa“ i funkcioner SPS-a Dušan Bajatović postao je sinonim za večitog mladoženju. Četrdesetšestogodišnji momak u više navrata davao je i lične oglase putem medija. Međutim, do danas nijedna nije „pala“ na njegove preporuke, iako je Bajatović rekorder po visini zarada u Srbiji. Na listi „za“ su svakako mesečna primanja od oko 1,4 miliona dinara, „tojota lendkruzer“, „folksvagen tuareg“, 100 ari placa, luksuzni dom... Na nedavnoj konferenciji za novinare javnost je saznala, pored činjenice da „Srbijagas“ posluje s ogromnim gubicima, i da je ovaj neženja trenutno „slobodan kao ptica na grani“ i raspoložen za ženidbu. U nekim pređašnjim izjavama, Bajatović je otkrio da nema „tip“ devojaka koje mu se dopadaju, ali „blagu prednost daje visokim crnkama“.

Neženja ima i u opoziciji. Balša Božović, tridesetogodišnji pravnik i od skora generalni sekretar DS-a, spada u red političara koje bi mnoge dame bez puno premišljanja odvele pred oltar. Čaršija priča da je Balša pasionirani ljubitelj skupih automobila koje „pozajmljuje“ od oca Dragoslava Zeke Božovića, biznismena i funkcionera iste stranke.

Iz suprotnog političkog tabora izdvojio se ambiciozni i mlađani savetnik predsednika Nikolića, Marko Đurić. Čini se da je ovaj tridesetogodišnjak potpuno posvećen političkoj karijeri, te nikada ne govori o privatnom životu. Izvori bliski Đuriću tvrde da su šanse da neku odvede pred oltar u ovom trenutku minimalne.

Neženje sa sportskih terena

Za dame koje ne ljube političare, dobrostojeće mladoženje mogu pronaći na sportskim terenima ili u estradnim krugovima.

Po svim anketama koje se ponavljaju godinama, Novak Đoković je apsolutni pobednik. Što među devojčicama kao potencijalni mladoženja, što među mamama kao najpoželjni zet. Uspešan, vredan, inteligentan, šarmantan, sa neodoljivim smislom za humor... I naravno – bogat. Ali ono šta Đokovića izdvaja iz mora manje ili više bogatih sportista je - džentlmenstvo. Čini se da su male šanse da će neka uspeti da skine sa trona Noletovu izabranicu Jelenu Ristić.

Još jedan sportista već godinama mami uzdahe devojaka. Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić bio je u zagrljaju viđenijih pevačica i manekenki. Stoga se nameće pitanje da li bi „obična smrtnica“ imala adute kojim bi osvojila lepuškastog vaterpolistu. Ali, ko želi...

Nekadašnji „plavi delfin“ Aleksandar Šapić „proslavio se“ pokušajima da od sportiste postane političar. Iako njegovi politički oponenti tvrde da u tome nije bio ni približno vešt kao u „prosipanju“ lapsusa, Šapić je ipak daleko dogurao - postao je predsednik Opštine Novi Beograd, a u „očišćenoj“ Demokratskoj stranci dogurao je do potpredsednika. Idealan za devojke koje ne žele da muža non-stop gledaju u kući, a koje ipak vole da im prezime „i zvuči i zveči“.

Mladoženje sa „nanogicama“

Prvi na listi je svakako Marko Mišković, sin vlasnika imperije „Delta“. Dok njegov otac očekuje sudski epilog u pritvoru, Marko je sa „nanogicom“ pušten kući. Iako je nedavno postao tata, na njegovoj ruci ne blista burma. A i bogatstvo je još uvek tu negde...

Još samo kratko na listi bogatih neženja u kućnom zatvoru biće Vidoje Ristović. Sina Miše Grofa čeka verna ljuba Nikolina Pišek. Vidoje je intrigirao javnost kada su mediji otkrili da je čovek koji je „prošetao pola estrade“, zabavljao se sa glumicama, „šetao“ novinarke, po zanimanju - istoričar umetnosti. Pored ljubavi prema antikvitetima, koju je nasledio od oca, Vidoje voli i oružje. Ali bez dozvole. Zato će Nikolina morati da sačeka još koji mesec da bi ostvarila bračni san.

Tamara Vlaškalin

Foto:Ilustracija Guliver Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.