KO JE UBICA? Silovana je i ubijena pre 23 godine, 1.000 muškaraca dobilo poziv na testiranje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO JE UBICA? Silovana je i ubijena pre 23 godine, 1.000 muškaraca dobilo poziv na testiranje!

Muškarci koji su bili stariji od 14 godina u vreme njene smrti pozvani su da učestvuju u DNK testiranju.

Istražitelji u zapadnom nemačkom gradu Grevenbroih započeli su DNK testiranje skoro 1.000 muškaraca u nadi da će rešiti slučaj ubistva od pre 23 godine. Klaudija Ruf (11) pronađena je silovana i ubijena 70 km južno od grada 1996. godine. Niko nije bio optužen za njeno ubistvo.

Policija je sada poslala pozive više od 900 muškaraca u pokušaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se uskladi sa DNK uzorcima prikupljenim sa mesta događaja. Prvi dan testiranja počeo je u 10 sati u subotu.

Oni koji su pristali otišli su u lokalnu osnovnu školu, gde su se skupljali uzorci. Njima je uzet bris pljuvačke.

Klaudija je kidnapovana u maju 1996. godine dok je šetala komšijinog psa u Grevenbroihu, koji se nalazi oko 40 km od Kelna.

Telo devojčice pronađeno je dva dana kasnije, a ona je bila zadavljena, polivena benzinom i zapaljena. Deo tela bio joj je spaljen.

Otac devojčice Friedhelm Ruf  je prošle nedelje uputio emotivan poziv u video poruci.

- Posle više od 23 godine postoji velika šansa da se reši tužna sudbina moje ćerke. Ubica se predugo krio iza svih nas - rekao je on.

Portparol policije rekao je da postoji veliko interesovanje za njihov napor da reše slučaj.

Jedan od muškaraca koji se prijavio u subotu ujutru, 46-godišnji Stefan Oberlies, rekao je za Bild da je "odmah" znao da će prihvatiti poziv.

- Nadam se da će krivac biti pronađen - citirao ga je taj list.

Reinhold Jordan, glavni istražitelj ovog slučaja, rekao je nemačkim medijima da će analiza trajati četiri do osam sedmica.Policija je 2010. godine testirala 350 lokalnih uzoraka DNK, ali nije imala uspeha.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KLAUDIJA JE SILOVANA I UBIJENA PRE 23 GODINE: Više od 900 muškaraca je dobilo poziv za testiranje da bi se našao ubica!

Izvor: Kurir, 24.Nov.2019, 10:54

Istražitelji u zapadnom nemačkom gradu Grevenbroih započeli su DNK testiranje nad stotinama muškaraca u nadi da će rešiti slučaj ubistva od pre 23 godine, piše BBC.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.