KO JE KRIV? Tri dana pre krvavog pira Nermin prijavljen za nasilje u porodici - oglasilo se Tužilaštvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2023, 18:57

KO JE KRIV? Tri dana pre krvavog pira Nermin prijavljen za nasilje u porodici - oglasilo se Tužilaštvo

Tokom zvaničnog obraćanja javnosti, portparol ove pravosudne institucije Admir Arnautović kazao je da je Sulejmanović od ranije bio poznat i policiji i tužilaštvu.

Nermin Sulejmanović, koji je danas u Gradačacu počinio trostruko ubistvo, uključujući i svoju nevenčanu suprugu, te ranio još troje ljudi, pre tri dana je bio prijavljen za nasilje u porodici.

To je danas saopšteno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, pišu Nezavisne.

- Radi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o osobi koja je više puta bila osuđivana za različita krivična dela. Osuđivan je pre 15-tak godina za pokušaj ubistva. Ima nekoliko presuda za nasilnička ponašanja i ugrožavanje sigurnosti - rekao je Arnautović.

On je potvrdio i da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodici.

- Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvek koristile blagodeti zakona, odnosno odustajalo se od svedočenja vezano za ovo krivično delo Nasilje u porodici. Dakle, radi se o višestruko osuđivanoj osobi koja je od ranije poznata policiji i Tužilaštvu - rekao je Arnautović.

Na pitanje novinara da li je tačno da je Sulejmanović juče (četvrtak) policiji prijavljen zbog nasilja u porodici, Arnautović je rekao:

- Nije juče, ali je prijava bila upućena pre tri ili četiri dana. I kada smo krenuli u dokumentovanje tog događaja, korišćene su blagodeti zakona, odnosno mogućnost nesvedočenja, tako da se odustalo od same krivične prijave za nasilje u porodici - pojasnio je Arnautović.

On je rekao da je Sulejmanović počinio samoubistvo na širem području Gradačca.

- Radi se o jednom šumskom području na teritoriji Gradačca, gde su ga opkolili pripadnici Jedinice za specijalnu podršku. Ubistvo supruge desilo se u blizini porodične kuće, međutim sve se to dokumentuje. Nažalost, sve je to snimano, nakon čega je policija to dokumentovala i skinula snimak - rekao je Arnautović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.