KO CE SMETI DA SE UKRCA Stize Titanik 2

Izvor: medio.rs, 10.Feb.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO CE SMETI DA SE UKRCA Stize Titanik 2

Replika čuvenog broda Titanik zaploviće Atlantskim okeanom za dve godine i to 106 godina nakon potopa originalnog broda.

Ova nova verzija broda zove se Titanik 2, a nastao je po ideji milijardera iz Australije Kliva Palmera i njegove kompanije "Blue star line".

Iako će izgledati gotovo identično kao kruzer iz 1912. godine, biće četiri metra širi i bezbedniji. Novi brod će za razliku od originala imati dovoljno čamaca za evakuaciju. On će biti dugačak 270 metara, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << 53 metra visok i težak 40.000 tona, piše Belfast Telegraph.

Kao i prvi Titanik i ovaj će imati karte za prvu, drugu i treću klasu. Takođe, imaće i devet spratova sa 840 kabina koje će moći da prime 2.400 putnika i 900 članova posade. U novom kruzeru gosti će uživati i turskim kupatilima, bazenu i u teretanama.

"Novi Titanik će, naravno, imati moderne procedure za evakuaciju, satelitske kontrole, digitalnu navigaciju, radarni sistem i sve ono što bi očekivali u 21. veku", naglasio je Džejms Mekdonald, direktor marketinga pomenute kompanije.

Prvo putovanje biće 2018. godine od kineske pokrajine Đangsu do Dubaija, što nije isto kao kod prvog broda od Sauthemtona do Njujorka.

Podsetimo, originalni Titanik potonuo je na prvoj plovidbi 1912. godine nakon sudara sa ledenim bregom u Severnom Atlantiku, gde je stradalo 1.500 putnika, među kojima su bili i članovi posade.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.