Izvor: B92, 24.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNJIGA O RADIJU B92 NA LISTI NAJBOLJIH KNJIGA U 2001.

London -- Britanski magazin "Uncut", posvecen kljucnim delima muzike, filma i srodne literature, u svom godisnjem izboru najboljih knjiga u 2001. visoko je ocenio delo Metjua Kolina posveceno Radiju B92. Knjiga "This is Serbia Calling" nalazi se na 2. mestu ove liste, korak iza biografije Boba Dilana "Down The Highway" Hauarda Sunesa. "Inspirativna, istinita prica o grupi mladih ljudi odraslih u fasistickoj drzavi koji su odlucili da se vise ne mire s tim i koji su iskoristili radio-predajnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i hrpu ploca da ostvare svoje snove o pravdi i slobodi.

Za ljude sa B92 rokenrol je bio vise od hrpe dzuboks klasika, on je bio pitanje zivota i smrti za vreme Miloseviceve diktature. Pesme poput 'White Riot', 'The Boys Are Back In Town' i 'Fight The Power'

predstavljale su bunt protiv zatvaranja stanice, cenzora i drzavne turbo-folk kulture. Autor Metju Kolin pripoveda uzbudljivu pricu o tome kako, bez obzira na klisee, muzika jos ima snagu da putuje kroz prostor i vreme, da inspirise i aktivira citave drustvene zajednice", kaze se u obrazlozenju magazina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.