Ponedeljak, 24.12.2001.

18:00

KNJIGA O RADIJU B92 NA LISTI NAJBOLJIH KNJIGA U 2001.

Izvor: B92

Default images
Britanski magazin "Uncut", posvecen kljucnim delima muzike, filma i srodne literature, u svom godisnjem izboru najboljih knjiga u 2001. visoko je ocenio delo Metjua Kolina posveceno Radiju B92. Knjiga "This is Serbia Calling" nalazi se na 2. mestu ove liste, korak iza biografije Boba Dilana "Down The Highway" Hauarda Sunesa. "Inspirativna, istinita prica o grupi mladih ljudi odraslih u fasistickoj drzavi koji su odlucili da se vise ne mire s tim i koji su iskoristili radio-predajnik i hrpu ploca da ostvare svoje snove o pravdi i slobodi.

Za ljude sa B92 rokenrol je bio vise od hrpe dzuboks klasika, on je bio pitanje zivota i smrti za vreme Miloseviceve diktature. Pesme poput 'White Riot', 'The Boys Are Back In Town' i 'Fight The Power'

predstavljale su bunt protiv zatvaranja stanice, cenzora i drzavne turbo-folk kulture. Autor Metju Kolin pripoveda uzbudljivu pricu o tome kako, bez obzira na klisee, muzika jos ima snagu da putuje kroz prostor i vreme, da inspirise i aktivira citave drustvene zajednice", kaze se u obrazlozenju magazina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: