KISIĆ TEPAVČEVIĆ O IZJAVAMA DR NESTOROVIĆA: On bi bio odličan ministar za optimizam

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2020, 22:30

KISIĆ TEPAVČEVIĆ O IZJAVAMA DR NESTOROVIĆA: "On bi bio odličan ministar za optimizam"

Ona je rekla da je njegova izjava da izađemo i da se zarazimo ne može da se prihvati.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je rekla u emisiji "Hit tvit" da je profesor Branislav Nestorović vrstan stručnjak u svojoj oblasti ali ističe da nije epidemiolog i dodaje da joj je više puta zadavao glavobolju svojim izjavama.

- Nikada struka nije stajala iza izjave da se radi o najsmešnijem virusu. Ja sam i pre toga i posle toga pričala epidemiološkim rečnikom, ali to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nije toliko čulo u javnosti kao ono što on govori. On bi bio odličan ministar za optimizam - rekla je dr Kisić.

- Virus jeste slabiji i jeste manja verovatnoća da se teže zarazimo, ali je svesno dovođenje u rizik nedopustivo kada bolest može da se prevenira - rekla je Kisić.

Ističe da takav koncept i način ne možemo prihvatiti kao mišljenje struke, ali ističe da je profesor beskrajno šarmantan i da bi mnogi zapravo voleli da je baš takvo stanje, ali i ističe da to zapravo nije stručno mišljenje.

- Ni jedan epidemiolog nikada nije imao drugačije mišljenje. Čak se i on uvek slagao sa odlukama Kriznog štaba - rekla je Kisić, dodavši da ne možemo sebe svesno da dovedemo u rizik posebno kada znamo da može doći do smrtnog ishoda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.