KIM DŽONG UN BESAN! Zvecka se oružjem, pominje i rat - od ove odluke sve zavisi

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 10:03

KIM DŽONG UN BESAN! Zvecka se oružjem, pominje i rat - od ove odluke sve zavisi

Severna Koreja besno je reagovala na nedavni niz zajedničkih vojnih vežbi SAD-a i Južne Koreje.

Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je na jačanje ratnog odvraćanja na "praktičniji i ofanzivniji" način kako bi se suprotstavio onome što je nazvao agresijom SAD-a i Južne Koreje, objavila je u utorak državna agencija KCNA.

Kim je to rekao na proširenom sastanku Središnjeg vojnog povereništva održanom u ponedeljak na kojem se raspravljalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o tekućim naporima da se ojača ratno odvraćanje kako bi se zemlja "nosila s eskalirajućim potezima američkih imperijalista i južnokorejskih marionetskih izdajnika da pokrenu agresivni rat - rekla je KCNA.

Severna Koreja besno je reagovala na nedavni niz zajedničkih vojnih vežbi saveznika, za koje je KCNA rekla da su bile namenjene pripremi za "sveobuhvatni rat" i naterale su Pjongjang da istraži "snažne praktične akcije", uključujući vojne opcije.

Kim je naredio dalje jačanje ratnog odvraćanja "sve većom brzinom" i na "praktičniji i ofanzivniji" način, rekla je KCNA.

Južna Koreja i američke snage provode godišnje prolećne vežbe od marta, uključujući zračne i pomorske vežbe koje uključuju američki nosač aviona i bombardere B-1B i B-52.

Severna Koreja je takođe izvela razne vojne aktivnosti u proteklim nedeljama, otkrivajući nove, manje nuklearne bojeve glave, testirajući ono što je nazvala podvodnom jurišnom bespilotnom letelicom s mogućošću nošenja nuklearnog oružja i ispaljivanje interkontinentalne balističke rakete koja može da pogodi bilo koje mesto u Sjedinjenim Državama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.