KGB ubio Albera Kamija?

Izvor: AlternativneVesti.com, 09.Avg.2011, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KGB ubio Albera Kamija?

Čuveni francuski književnik Alber Kami, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1960. godine, možda je bio žrtva sovjetske obaveštajne službe, naveo je jedan italijanski stručnjak.
Kako prenosi Frans pres, italijanski akademik Đovani Kateli je u listu „Korijere dela sera” izneo teoriju, koju su mnogi skeptično primili, da je KGB likvidirao autora „Stranca” i „Mita o Sizifu”.
Kateli se u tekstu poziva na deo iz dnevnika češkog pesnika Jana Zabrana koji je izostavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << iz italijanskog izdanja. U tom delu, Zabrana piše o svom susretu sa ruskim KGB kontaktom.
„Čuo sam nešto veoma čudno od čoveka koji zna mnogo stvari i koji ima dobro obaveštene izvore”, preneo je navodno Zabrana.
„On je rekao da su saobraćajnu nesreću u kojoj je Alber Kami poginuo 1960. organizovali sovjetski tajni agenti. Oni su oštetili gumu automobila tako što su koristili opremu koja je pri određenoj brzini izduvala gumu”, dodao je on.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.