KG: Odbornik isključen iz DS

Izvor: B92, 29.Okt.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Odbornik isključen iz DS

Odbornik DS u Kragujevcu Slađan Rakić isključen je iz stranke jer je učestvovao u glasanju na sednici gradske Skupštine, na kojoj je došlo do promene vlasti.

"Odbornička grupa DS je odlučila da ne učestvuje u glasanju, a jedan odbornik je to prekršio i bio deo nove većina. Da li je za nju glasao ili ne, to nije naša stvar, on je prekršio dogovor", rekao je predsednik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović i naveo da je reč o odborniku Slađanu Rakiću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Obradović je precizirao da statut DS predviđa isključivanje iz stranke, ukoliko se ne posluša dogovor odborničke grupe.

Rakić nije želeo da komentariše odluku DS, rekavši da nema saznanja o isključenju iz stranke, kao i da je o tome čuo danas od novinara.

Na jučerašnjoj sednici kragujevačke Skupštine formirana je nova skupštinska većina, predvođena Srpskom naprednom strankom, a odbornici su tokom zasedanja koje je trajalo oko 11 sati, za novog gradonačelnika izabrali Radomira Nikolića, umesto Veroljuba Stevanovića koji je tu funkciju obavljao 14 godina, od kojih 10 za redom.

Za novog predsednika Skupštine izabran je Milan Urošević, umesto Saše Milenića, a izabrano je i 11 članova gradskog veća.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAGUJEVAC: Odbornik DS isključen iz stranke zbog učešća u glasanju

Izvor: Kurir, 29.Okt.2014

Predsednik kragujevačkih demokrata Dušđan Obradović je precizirao da statut DS predviđa isključivanje iz stranke, ukoliko se ne posluša dogovor odborničke grupe..KRAGUJEVAC - Odbornik DS u Kragujevcu Slađan Rakić isključen je iz stranke jer je učestvovao u glasanju na sednici gradske Skupštine,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.