KERBER JE POČEO DA UZIMA DANAK: Evropa na udaru! Evo gde je zabeleženo rekordnih 60 stepeni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 07:59

"KERBER" JE POČEO DA UZIMA DANAK: Evropa na udaru! Evo gde je zabeleženo rekordnih 60 stepeni!

Toplotni talas će se zadržati nešto duži period u Evropi, a očekuje se kako će temperature prelaziti 40 stepeni u svim državama juga Evrope

Toplotni talas koji je pogodio veliki deo južne Evrope već polako uzima danak, a objavljeni su i satelitski snimci toplotnog talasa nazvanog u Italiji "Kerber".

Na zvaničnom Tviter nalogu, Evropska komisija objavila je snimak koji je zabeležio satelit Sentinel-3, a koji je u svemir lansirala Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svemirska agencija.

- U španskom regionu Elstremadura na zemljinoj površini 11. jula izmerena je temperatura veća od 60 stepeni Celzijusa - naveli su u objavi.

La península ibérica protagoniza la #ImagenDelDía de @defis_eu por la #OlaDeCalor.

➡️Deja récords de temperatura en varios países, además de en 🇪🇸.

⬇️El #Sentinel3🇪🇺🛰️ midió el 11 de julio más de 60 °C de temperatura en la superficie terrestre en Extremadura.

📷@CopernicusEU pic.twitter.com/gbecoVyJV2

— Comisión Europea (@ComisionEuropea) July 12, 2023

Tim povodom reagovali su i meteorolozi koji su naglasili da su ovakva merenja zapanjujuća.

- Tačno je da su temperature porasle, ali mnogo, mnogo više nego u prethodnim godinama - naveli su oni.

Toplotni talas će se zadržati nešto duži period u Evropi, a očekuje se kako će temperature prelaziti 40 stepeni u svim državama juga Evrope.

U Italiji, temperature bi mogle dostići i do 48,8 stepeni Celzijusa, a crveni meteoalarm je izdat za 10 gradova uključujući Rim, Bolognu i Firenzu.

- Suočavamo se sa nepodnošljivim toplotnim talasom. Tokom toplotnog talasa, moraju se preduzeti sve neophodne mere predostrožnosti kako bi se izbegle tragedije - rekao je političar Nikola Fratojani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.