KAZNE IDU I DO 10.000 DINARA: Nova striktna pravila za vlasnike električnih trotineta, bez ovoga nema vožnje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 16:52

KAZNE IDU I DO 10.000 DINARA: Nova striktna pravila za vlasnike električnih trotineta, bez ovoga nema vožnje (FOTO)

Od 5. aprila kreće izdavanje.

Električni trotineti ne podležu klasičnoj registraciji ali imaju jedan poseban uslov, koji vlasnici ovih dvotočkaša moraju da ispune, a to je posedovanje posebnih nalepnica koje će izdavati Agencija za bezbednost saobraćaja.

Njihovo izdavanje će početi 5. aprila i biće uslov za električne trotinete da budu učesnici u saobraćaju, a nakon 15. juna će za neposedovanje biti naplaćivane i kazne od 10.000 dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Nalepnice će za električne trotinete predstavljati vid svojevrsne registracije. Na osnovu nalepnice se može utvrditi snaga elektromotora, konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Nalepnica koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, kako je navedeno, biće pravougaonog oblika, vidljiva u dnevnim i noćnim uslovima, samouništavajuća pri pokušaju uklanjanja, sivosrebrne boje i dimenzija 36×60 milimetara.

U gornjem delu nalepnice nalaziće se logo Agencije za bezbednost saobraćaja, a u središnjem oznaka za lako električno vozilo LEV na ćirilici i na latinici, ispod nje brojčane vrednosti o nominalnoj snazi elektromotora (W), najvećoj konstruktivnoj brzini (km/h) i masi praznog vozila (kg).

Predviđeno je da nalepnica bude postavljena na lako uočljivo mesto, u gornjem delu nepomičnog stuba upravljača električnog trotineta ili bicikla.

Izvor: Srbija Danas/BizPortal/Tamara Đurđević/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.