Izvor: Blic, 08.Mar.2024, 05:36

ELEKTRIČNI TROTINETI POD STROGIM NADZOROM: I ovo vozilo će morati da bude REGISTROVANO, a kazne za nepoštovanje pravila vožnje idu i do 120.000 dinara! (VIDEO)

Nekima su praktični, neki ih izbegavaju, neke plaši njihova brzina, tek - svi koji poseduju trotinete od 5. aprila moći će da podnesu zahtev za registraciju, odnosno nalepnice, bez koje neće moći da upravljaju svojim lakim električnim vozilom. Za to će imati nešto više od dva meseca, odnosno do 15. juna, nakon čega neće moći da budu u saobraćaju. To je samo jedna od odredaba novog pravilnika o trotinetima, koji predviđa kuda se mogu kretati, kojom brzinom, sa kakvom opremom, ali i ozbiljne sankcije za vozače koji ne poštuju pravila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KAZNE IDU I DO 10.000 DINARA: Nova striktna pravila za vlasnike električnih trotineta, bez ovoga nema vožnje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024

Od 5. aprila kreće izdavanje...Električni trotineti ne podležu klasičnoj registraciji ali imaju jedan poseban uslov, koji vlasnici ovih dvotočkaša moraju da ispune, a to je posedovanje posebnih nalepnica koje će izdavati Agencija za bezbednost saobraćaja...Njihovo izdavanje će početi 5. aprila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.