KATOLIČKA CRKVA ĆE DA VENČAVA PRIPADNIKE LGBT ZAJEDNICE? Veliki sinod u Vatikanu presedan u istoriji crkve - uvode i brak za sveštenike?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 18:26

KATOLIČKA CRKVA ĆE DA VENČAVA PRIPADNIKE LGBT ZAJEDNICE? Veliki sinod u Vatikanu presedan u istoriji crkve - uvode i brak za sveštenike?

 Biskupi Rimokatoličke crkve trebalo bi da na globalnom sinodu u oktobru razgovaraju o temama poput toga da crkva treba da bude više otvorena prema pripadnicima LGBT populacije i razvedenim osobama.    

Prema dokumentu ''Instrumentum Laboris'' objavljenom danas, predviđeno je da se na sinodu, predviđenom za oktobar, razgovara i o tome da se oženjenim muškarcima dozvoli da postanu sveštenici u udaljenim oblastima, kao i da crkva treba da ima više razumevanja prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poligamnim vezama, prenosi Rojters.  

Nakon sednice sinoda, papa bi trebalo da napiše tzv. Apostolsku pobudnicu, odnosno zvanični dokument crkve u kojima iznosi stavove i preporuke sinoda.

- Nemamo dnevni red. Nije bilo sastanka među kardinalima o tome kako možemo dodati progresivne poglede Crkvi - rekao je luksemburški nadbiskup Žan-Klod Holerih na konferenciji za novinare. 

Kako navodi Rojters, Rimokatolička crkva uči da istopolna privlačnost nije greh, već da to jesu homoseksualni činovi, i zabranjuje poligamiju, ali se ta praksa prećutno toleriše u nekim delovima Afrike za one koju su primli hrišćanstvo, a koji već imaju više od jedne žene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Veliki sinod u Vatikanu presedan u istoriji crkve! Uvode i brak za sveštenike?

Izvor: 24sedam.rs, 20.Jun.2023

Nakon sednice sinoda, papa bi trebalo da napiše tzv. Apostolsku pobudnicu, odnosno zvanični dokument crkve u kojima iznosi stavove i preporuke sinoda

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.