KARIKATURE MUHAMEDA, KLANJE, SEČENJE GLAVA: Ruska pravoslavna crkva reagovala na terorizam u Francuskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 16:00

KARIKATURE MUHAMEDA, KLANJE, SEČENJE GLAVA: Ruska pravoslavna crkva reagovala na terorizam u Francuskoj

Posle prvog terorističkog napada Francuska "nije dovoljno naučila o aktuelnoj opasnosti"

Predsednik Odeljenja Ruske pravoslavne crkve za spoljne veze, mitropolit volokolamski Ilarion izjavio je da bi bilo najbolje kada bi Francuska, ali i druge zemlje, uvele zakon koji Rusija ima a tiče se vređanja osećanja vernika.

Komentarišući nedavni teroristički napad u Francuskoj mitropolit Ilarion rekao je da bi bilo bolje kada bi se zabranilo crtanje karikatura Muhameda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Zašto se u ovoj situaciji  brani pravo na objavljivanje ovakvih karikatura? Zar ne bi bilo ispravnije zabraniti takve karikature u Francuskoj, kao i u drugim zemljama sveta - zapitao se on i dodao da bi to bio ispravan odgovor na sve minule događaje.

Ilarion je takođe ocenio i da nakon prvog terorističkog napada Francuska "nije dovoljno naučila o aktuelnoj opasnosti", iako je jasno da se radi o karikaturi čoveka koji je osnovao islam, samim tim to vređa osećanja miliona ljudi.

Podsetimo, napadač koji je u Nici usmrtio tri osobe identifikovan je kao dvadesetjednogodišnji Tunišanin koji je nedavno preko Lampeduze stigao u Frnacusku.

Nedugo nakon toga, u Avinjonu drugi muškarac je sa povicima "Alahu akbar" pokušao da napadne policajce. Istovremeno, u Džedi napadač je nožem izbo stražara u francuskom konzulatu. On je povređen ali nije u opasnosti.

S tim u vezi je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je njegova zemlja ponovo meta terorizma i najavio oštrije bezbednosne mere i uključivanje vojnih snaga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.