Izvor: B92, 14.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARAVAN DOS U KRALJEVU I KRAGUJEVCU

Kandidat Demokratske opozicije Srbije za predsednika Vlade Srbije Zoran Djindjic izjavio je u cetvrtak uvece da taj politicki blok ne zeli vlast da bi upravljao Srbijom, jer, kako je ocenio, u Srbiji nema puno toga cime bi se moglo upravljati. Djindjic je, na predizbornoj tribini DOS u Kraljevu, rekao da je iza bivsih drzavnih vlasti "ostala pustos", i istakao da privreda Srbije duguje trostruko vise nego sto sama vredi. Prema Djindjicevim recima, Srbija mora da se dobrom organizacijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stednjom i odgovornoscu onih koji donose odluke, "podigne na visi nivo vrednosti i kvaliteta", i da takva nadje svoje mesto na slobodnom trzistu i u uslovima slobodne konkurencije. Gradjani Srbije su, kako JE rekao Djindjic, na izborima 24. septembra glasali za program promena koji je ponudio DOS, a sada predstoji faza njegove realizacije. Kako prenosi Beta, Kraljevo su, pored Djindjica, posetili predsednik Socijaldemokratije Vuk Obradovic i glumac Branislav Lecic, kao predstavnik pokreta "Otpor".

Predsednik DS Zoran Djindjic izjavio je da Demokratska opozicija Srbije ima 4 ili 5 eksperata iz inostranstva koji ce, kao clanovi buduce Vlade Srbije, izvrsiti "korenite pozitivne promene drustva"."DOS ima kompletnu Vladu u senci sastavljenu i od domacih strucnjaka iz inostranstva koji dolaze u Srbiju da prave istoriju", izjavio je Djindjic za TV Kragujevac. "Imacemo tim od 4 ili 5 domacih strucnjaka iz inostranstva koji treba da obavi promene. Oni su se prekalili u teskim uslovima istocne ekonomije, znaju sve trikove Svetskih korporacija i sve greske napravljene u procesima tranzicije, jer su u njoj ucestvovali" rekao je Djindjic ne zeleci da otkriva njihova imena. Kandidat DOS za mandatara srpske vlade rekao je da je DOS u politici vec pobedio, pa se kampanja pred republicke izbore ne sprovodi na trgovima vec u "industrijskim centrima krize gde se obavljaju konkretni razgovori sa direktorima i menadzerima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.