Četvrtak, 14.12.2000.

23:54

KARAVAN DOS U KRALJEVU I KRAGUJEVCU

Izvor: B92

Default images
Kandidat Demokratske opozicije Srbije za predsednika Vlade Srbije Zoran Djindjic izjavio je u cetvrtak uvece da taj politicki blok ne zeli vlast da bi upravljao Srbijom, jer, kako je ocenio, u Srbiji nema puno toga cime bi se moglo upravljati. Djindjic je, na predizbornoj tribini DOS u Kraljevu, rekao da je iza bivsih drzavnih vlasti "ostala pustos", i istakao da privreda Srbije duguje trostruko vise nego sto sama vredi. Prema Djindjicevim recima, Srbija mora da se dobrom organizacijom, stednjom i odgovornoscu onih koji donose odluke, "podigne na visi nivo vrednosti i kvaliteta", i da takva nadje svoje mesto na slobodnom trzistu i u uslovima slobodne konkurencije. Gradjani Srbije su, kako JE rekao Djindjic, na izborima 24. septembra glasali za program promena koji je ponudio DOS, a sada predstoji faza njegove realizacije. Kako prenosi Beta, Kraljevo su, pored Djindjica, posetili predsednik Socijaldemokratije Vuk Obradovic i glumac Branislav Lecic, kao predstavnik pokreta "Otpor".

Predsednik DS Zoran Djindjic izjavio je da Demokratska opozicija Srbije ima 4 ili 5 eksperata iz inostranstva koji ce, kao clanovi buduce Vlade Srbije, izvrsiti "korenite pozitivne promene drustva"."DOS ima kompletnu Vladu u senci sastavljenu i od domacih strucnjaka iz inostranstva koji dolaze u Srbiju da prave istoriju", izjavio je Djindjic za TV Kragujevac. "Imacemo tim od 4 ili 5 domacih strucnjaka iz inostranstva koji treba da obavi promene. Oni su se prekalili u teskim uslovima istocne ekonomije, znaju sve trikove Svetskih korporacija i sve greske napravljene u procesima tranzicije, jer su u njoj ucestvovali" rekao je Djindjic ne zeleci da otkriva njihova imena. Kandidat DOS za mandatara srpske vlade rekao je da je DOS u politici vec pobedio, pa se kampanja pred republicke izbore ne sprovodi na trgovima vec u "industrijskim centrima krize gde se obavljaju konkretni razgovori sa direktorima i menadzerima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: