KAMERE SVE SNIMILE! Poznato kako su otmičari hteli da namame decu da uđu u automobil, isplivali detalji pokušaja nove otmice u Severnoj Makedoniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 15:05

KAMERE SVE SNIMILE! Poznato kako su otmičari hteli da namame decu da uđu u automobil, isplivali detalji pokušaja nove otmice u Severnoj Makedoniji

Policija je saopštila da je oko 9.30 u školsko dvorište putničkim vozilom marke "golf" ušao mladić.

Jutros je u OŠ "Strašo Pindžur" u Karbincima u Severnoj Makedoniji pokušana otmica dvoje dece šestog i devetog razreda.

Događaj je potvrdio predsednik opštine Karbinci Viktor Paunov, dok je policija obavestila da je oko 9.30 u školsko dvorište putničkim vozilom marke "golf" došao mladić, koji je, prema prijavi, pozvao jednu učenicu da uđe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u njegov automobil kako bi je vodio na kafu.

Kako se navodi u saopštenju policije, ona se odmah vratila u školu i prijavila se direktoru.

U ovom nemilom događaju koji se dogodio jutros nešto posle 9.30 časova, došlo je do pokušaja kidnapovanja dvoje dece, odnosno dvoje učenika OU "Strašo Pindžur“"ovde u Karbincima. Ono što imam kao informaciju od osoblja škole i inspektora da je bilo takvog pokušaja, ti otmičari su pokušali da uvedu decu u vozilo koje je ušlo na početak dvorišta. Sigurnosne kamere su snimile vozilo. Istraga je u toku, radi se na utvrđivanju registarske tablice samog vozila - rekao je predsednik opštine Karbinci Viktor Paunov.

On apeluje na roditelje i sve one koji se kreću u ovom delu da ne brinu, ali je uputio i apel MUP-u i Ministarstvu unutrašnjih poslova Štip da povećaju bezbednost ovog dela opštine Karbinci, bar u školama jer poslednjih godina nema policijskog obezbeđenja:

U policijskom saopštenju se navodi da je danas u 09.52 časova u SVR Štip iz osnovne škole u ​​opštini Karbinci prijavljeno da je oko 09.30 časova mlada muška osoba došla u školsko dvorište u "golfu", a koje je, prema prijavi, pozvalo učenika da uđe u njegov automobil da ode na kafu, ali se ona odmah vratila u školu i prijavila direktoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.