KAKVE REČI IZ PODGORICE! Uzećemo Svetog Vasilija i ODNETI GA u Hercegovinu - Milu više NIJE SVEJEDNO (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKVE REČI IZ PODGORICE! "Uzećemo Svetog Vasilija i ODNETI GA u Hercegovinu" - Milu više NIJE SVEJEDNO (VIDEO)

On je ispričao istorijat kako su mošti Svetog Vasilija stigle u Manastir Ostrog i istakao da Crnogorci ne treba da ljute Hercegovce.

Vlada Crne Gore treba da povuče Predlog zakona o slobodi veroispovjesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, poručeno je sa velikog Trojičindanskog sabora u Podgorici uz opomenu da se neće dozvoliti otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve, dok je umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije blagoslovio skup i poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ne provociraju Hercegovce, jer će uzeti mošti svetog Vasilija Ostroškog i prebaciti ga u Hercegovinu.

- Nemojte nas ljutiti, jer možemo uzeti ćivot Svetog Vasilija Ostroškog u preneti ga u Hercegovinu, u njegovo rodno mesto - poručio je vladika Atanasije.

Trojičindanski sabor bio je jedan od najmasovnijih skupova u istoriji Crne Gore.

Podsetimo, Mitropolija crnogorsko-primorska i tri eparhije SPC zatražile su od Vlade Crne Gore da u razumnom roku povuče Predlog zakona o slobodi veroispovesti i pripremi novi.

Okupljenima se obratili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i pozvao one "koji bi da skrnave mošti Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog da se vrate sebi i Bogu“, vladika budimljansko-nikšićki Joanikije, koji je pročitao zvaničnu poruku Sabora i naglasio da će se svetinje čuvati, braniti i obnavljati.

Stav Mitropolije i eparhija je da se predloženim zakonom "produbljuju podele i iniciraju, podstiču i raspiruju bratoubilaštvo i sukobi na verskoj i etničkoj osnovi".

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.