KAKVA LJUDINA: Lukašenko dobio POSEBAN POKLON od predsednika, za Putina nešto JOŠ SLAĐE (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKVA LJUDINA: Lukašenko dobio POSEBAN POKLON od predsednika, za Putina nešto JOŠ SLAĐE (FOTO/VIDEO)

Predsednik Moldavije Igor Dodon poslao je svom beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku kukuruz koji su zajedno sejali u aprilu na njivi u Moldaviji.

Predsednici Belorusije i Moldavije su 19. aprila zajedno su isprobali beloruske traktore i posejali kukuruz na njivi. Tada je Dodon obećao da će rod poslati u Belorusiju.

- Poslao sam Lukašenku kukuruz i on mi je potvrdio da ga je dobio. Ne znam da li njegovi kuvari znaju kako da prave mamaligu (jelo slično kačamaku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od kukuruznog brašna), ali Lukašenko je rekao da tamo ima Moldavaca, tako da će sve biti kako treba - rekao je Dodon.

Лукашенко и Додон посеяли кукурузу.

Президент в родной стихии!https://t.co/E9cQJ5nPln pic.twitter.com/a8HIBMmjFk

— TUT.BY (@tutby) 19. април 2018.

On je takođe rekao da svake godine pravi nekoliko tona domaćeg vina od grožđa koje raste u njegovom rodnom selu Sadova.

- Poslao sam Lukašenku i vino, Putinu će poslati vino sledeće nedelje i moram ga poslati gubernatoru Sankt Peterburga, pošto je tražio - dodao je Dodon.

Фото дня!

Президент Молдовы Игорь Додон "объезжает" подарок президента Беларуси Александра Лукашенко. 😎 pic.twitter.com/gl1iLKn8YN

— Михаил (@ahremtsev) 23. април 2018.

Predsednik je saopštio da je od Lukašenka dobio poziv da dođe u radnu posetu Minsku u najskorije vreme, ali da još uvek nema tačnog datuma posete.

Dodon je već dolazio u posetu Belorusiji kao predsednik Moldavije u julu 2013. godine. Tada su strane postigle dogovor o ekonomskoj, socijalnoj i kulturnoj saradnji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.