KAKO JE DOŠLO DO UŽASNE NESREĆE NA DEDINJU? Vozači i svedoci tvrde da je ulica bila ZALEĐENA, u Vodovodu sve DEMANTUJU

Izvor: Press, 07.Feb.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO JE DOŠLO DO UŽASNE NESREĆE NA DEDINJU? Vozači i svedoci tvrde da je ulica bila ZALEĐENA, u "Vodovodu" sve DEMANTUJU

Tačan uzrok stravične nesreće koja se dogodila rano jutros na Dedinju, a u kojoj su teško povređene tri osobe među kojima je voditeljka Dea Đurđević kojoj je autobus otkinuo ruku, za sada nije poznat. Dok direktor Konzorcijuma privatnih prevoznika čiji su autobusi učestvovali u udesu tvrdi da je do nesreće došlo zbog poledice na putu koju je izazvala cev koja je pukla, s druge strane u Vodovodu tvrde da poledice na putu nije bilo. MUP se zvanično još nije oglasio povodom ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nesreće.
Foto:Blic
Do užasne nesreće došlo je rano jutros, oko šest sati, na Dedinju, kod bolnice "Dr Dragiša Mišović". Prema do sad poznatim informacijama, haos je nastao nakon što su se prvo sudarila dva vozila. Jednim od njih upravljala je voditeljka Dea Đurđević.
Foto: RAS Srbija
Smrskan automobil koji je vozila Dea Đurđević

Prema informacijama sa lica mesta i od voditeljkinih kolega, ona je odmah nakon udesa pozvala televiziju kako bi se javila da će kasniti na posao jer je imala manji udes. U tom trenutku izašla je iz automobila kako bi se sa drugim vozačem dogovorila oko saniranja šteta na vozilima i tada je na nju naleteo autobus! Od siline udarca autobus je mladoj voditeljki na licu mesta otkinuo ruku.
U trenutku jezivog udarca, Dea je telefonom razgovarala sa kolegom, sa kojim vodi "Jutarnji program" na "Pinku", Predragom Sarapom.
- Ona je izašla kako bi proverila šta se desilo u udesu. Onda je pozvala Sarapu i rekla mu da će kasniti na televiziju, objasnila mu šta se desilo i zamolila da počnu "Novo jutro" bez nje. U tom trenutku, autobus je naleteo i udario je. Ona je vrisnula - kaže za "Blic" izvor upućen u čitavu situaciju.
 



Foto: RAS Srbija
Smrskan automobil koji je vozila Dea Đurđević
Na Đurđević je naleteo autobus gradskog prevoza na liniji 78. Kako smo saznali od očevidaca horor nesreće, autobus je bio pun putnika.
Vozač autobusa ispričao je da je izgubio kontrolu nad vozilom jer je kolovoz bio klizav zbog vode koja se izlila nakon pucanja cevi.
- Kako je rekao naš vozač, on je pokušao da obiđe dva automobila koji su prethodno bili zaustavljeni, jer je došlo do kontakta između njih. Međutim, autobus je potom udario bočno u automobil koji je bio parkiran na trotoaru, odbio se o njega i tako je nastala nezgoda. U tim trenucima vozač ne može da vlada vozilom. Žao nam je što se to desilo - rekao je Drago Tošić, direktor Konzorcijuma privatnih autoprevoznika.

Foto: RAS Srbija
Tragovi krvi na mestu stravične nesreće
Kako je ispričao autobus ima 42 godine i do sada nije imao problema u saobraćaju.
- Rekao je da je vozio sporo i da se voda slivala niz ulicu zbog pucanja cevi - rekao je on.
Nakon toga usledio je još jedan udes kada je na sva ova vozila naleteo i autobus na liniji 59.
U karambolu su pored voditeljke teško povređene još dve osobe. One se nalaze na VMA i u stabilnom su stanju.

Foto: Instagram
Voditeljka Dea Đurđević teško povređena u udesu na Voždovcu
Svedoci užasa na mestu nesreće kažu da je do nesreće došlo jer je put bio jako klizav.
- Ulica je bila zaleđena. Puna 78-ica je naletela na automobil i tu devojku. Čula sam da je bilo povređenih i u autobusu - rekla je radnica na obližnjoj trafici.
Svedok koji je pričao za list "Alo", rekao je da je ulica bila jako klizava i da su lekari jedva došli do teško povređene voditeljke.

- Lekari hitne su se klizali, svi su se klizali kad su došli, nisu mogli lepo ni da joj priđu zbog te vode koja je toliko zaledila, da je to bio pakao. Ti ljudi iz Hitne, zaista svaka im čast, baš su se potrudili. Oni sve vreme nisu hteli da odustanu ni od toga da joj nađu ruku, a to je moralo hitno da se uradi, ni od toga da nju zbrinu što bolje i na svaki mogući način. Stvarno svaka im čast - rekao je jedann od očevidaca za taj list.
Vodovod: Nije bilo vode, ni leda
Međutim, u "Beogradskom vodovodu" tvrde da nikakvog leda nije bilo na mestu nesreće, kao i da nisu ni znali za postojanje kvara na ovom mestu.
- Kvar nam je prijavljen od strane Operativnog centra grada tačno u 7.03 jutros, dakle nakon nesreće koja se dogodila - kažu iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije".
U ovom preduzeću dodaju da u pitanju čak nije ni veliki kvar.
- Cev je pukla na raskrsnici sa Ulicom Teodora Drajzera. Nije tu bilo šikljanja vode, niti stvaranja bara, jednostavno je bilo vode samo uz trotoare. A voda se nije slivala ni duž Ulice Ljutice Bogdana - tvrde iz ovog gradskog komunalnog preduzeća.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.