KADIROV ŠALJE VOJSKU U RAT U IZRAELU? Lider Čečenije zaledio svet: Naše jedinice su spremne

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 22:02

KADIROV ŠALJE VOJSKU U RAT U IZRAELU? Lider Čečenije zaledio svet: Naše jedinice su spremne

Kadirov je naglasio da vrlo dobro zna kakva je situacija u Izraelu.

Lider Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se u ponedeljak povodom krvavog sukoba Hamasa i Izraela.

- Apelujem na međunarodnu zajednicu da bar jednom jednoglasno donese pravednu odluku o situaciji u Palestini. Apelujem na lidere muslimanskih zemalja, napravite koaliciju i pozovite one koje nazivate prijateljima, Evropu i ceo Zapad, da ne bombarduju civile pod izgovorom uništavanja militanata. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Podržavamo Palestinu. I mi smo protiv ovog rata, koji, za razliku od drugih sukoba, može prerasti u nešto više - rekao je Kadirov u poruci koja je objavljena na njegovom Telegram nalogu.

- Lično sam bio u Izraelu. Naša mirna delegacija je iskusila pokušaje otvorene provokacije iz prve ruke. Zato pozivam da se zaustavi kako rat, tako i svaki oblik eskalacije situacije. Naše jedinice su spremne da deluju kao mirovne snage za uspostavljanje reda i suprotstavljanje svim izazivačima problema ako je tako nešto potrebno - rekao je Kadirov.

Sukob Hamasa i izraelske vojske traje već tri dana.

Više od hiljadu ljudi je nastradalo, a ima najmanje 4.000 ranjenih.

Hamas je večeras zapretio da će početi da ubija izraelske zatvorenike ako Izrael ne prestane sa napadima na civilne mete u Gazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kadirov spreman da pošalje jedinice u Gazu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2023

GROZNI - Lider Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se u ponedjeljak povodom krvavog sukoba Hamasa i Izraela.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.