KAD PADNU MASKE: Radulovićeva bivša saradnica obelodanila njegove privatne poruke!

Izvor: Kurir, 08.Jun.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAD PADNU MASKE: Radulovićeva bivša saradnica obelodanila njegove privatne poruke!

Privatne prepiske Saše Radulovića koje će vas ostaviti u šoku

Bivša saradnica Saše Radulovića iz Ministarstva privrede odlučila je javno da progovori o malverzacijama, “mutnim” radnjama i lažima bivšeg ministra privrede. Ona je prosledila Radulovićeve privatne imejl prepiske u kojima ćete videti o kakvom je licemeru zapravo reč, piše Teleprompter.

Naime, J. Ž. (ime poznato redakciji), počela je da radi u Ministarstvu privrede po ugovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o delu septembra 2013. godine, ubrzo nakon što je Radulović preuzeo ministarsku funkciju. Kaže da je radila kao sekretarica njegove glavne savetnice, Miroslave Milenović, inače članice Saveta za borbu protiv korupcije pri Vladi Srbije (ironično). J. Ž. za Teleprompter.rs kaže da je kasnije dobijala zadatke lično od Saše Radulovića.

- Moja glavna obaveza je bila održavanje imejl prepiski sa raznim građanima koji su se javljali kabinetu ministra, tako da se oni ubede kako su za sve njihove nevolje krivi Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić, a da je Saša Radulović jedini spasilac, priča Radulovićeva bivša saradnica.

Prikuljao potpise po Ministarstvu

Ona kaže da joj na samom početku nije bilo jasno da Radulovića planira da napravi svoju političku stranku, ali je to bilo evidentno kada je počeo da prikuplja potpise među zaposlenima u Ministarstvu privrede.

- Kada je Radulović podneo ostavku, imao je već gotovu stranku, a meni je rečeno da će mi ugovor ionako biti otkazan, ali da mogu da pređem u pokret “Dosta je bilo”, na minimalac za početak. Nisam bila oduševljena, jer su miljenici Radulovića, kao što je onaj Ivan Ninić, na primer, prešli na ogromne plate u Agenciji za privatizacije. Tamo je o njima vodila računa Vida Uzelac, dodaje J. Ž i napominje da se po Ministarstvu pričalo da je Vida Uzelaz “Radulovićeva intimna prijateljica”.

Radulović je u jednoj prepisci napisao da je Vida Uzelac njegova “lojalna saradnica i prijateljica”.

“Radulović mi rekao da iz Ministarstva iznesem prepiske sa građanima!”

J. Ž. nije imala izbora, pa je krajem januara 2014. godine prešla u pokret “Dosta je bilo”. Kako kaže, njen zadatak je bio da iz Ministarstva privrede iznese sve prepiske koje je vodila sa građanima i firmama.

- Bila sam zadužena da ponesem kopije svih prepiski koje sam vodila sa građanima i firmama i da Raduloviću otvorim novu Gmail adresu sa koje ćemo nastaviti da te ljude vrbujemo za DJB, kaže J. Ž. koja je želela da ostane anonimna, ali dodaje da će Radulović sigurno znati ko je ona.

Kada je reč o isplati honorara, J. Ž. navodi da joj je isplaćen jedan honorar uoči martovskih izbora. Posle toga, Radulović je prestao da dolazi u kancelariju.

- Čuli smo da je uglavnom u američkoj ambasadi kod nekog Palmera, za koga sam spremala dokumentaciju iznetu iz Ministarstva, objašnjava J. Ž.

“Saša Janković je naš”, Radulović mi duguje 80.000 dinara!

Radulovićeva bivša saradnica dodaje da je u junu napustila kancelarije pokreta “Dosta je bilo” pošto joj je obećano novo radno mesto.

- Obećano mi je da ću dobiti neki posao u kancelariji Zaštitnika građana, onog Jankovića koji se sada pominje u novinama. Pozvala me je na razgovor Miroslava Milenović i rekla da je taj Jankovic “njihov čovek” i da će se pobrinuti za mene. Međutim, za skoro godinu dana taj me nije ni primio, objašnjava bivša saradnica i dodaje da je Radulović u poslednje vreme izbegava zbog duga od 80.000 dinara!

- Radulovic mi je ostao dužan oko 80.000 dinara i odbija svaki kontakt sa mnom, a od pre nekoliko meseci neće da mi se javi ni ta njegova Miroslava, inače nekakva forenzičarka, priča J. Ž.

Ministar Radulović vrbovao ljude preko državne funkcije

Radulovićeva bivša saradnica prosledila je redakciji Teleprompter.rs privatne imejl prepiske sa izvesnim Predragom Vuletićem, funkcionerom Nove Srbije iz Valjeva.

- Radulović ga je vrbovao za pokret DJB, a za uzvrat mu je obećavao da će biti direktor u jednoj valjevskoj firmi jer će mu on “srediti” da se ta privatizacija poništi kao “pljačkaška”. Tako bi Vuletić postao direktor.  Tim Vuletićem sam se bavila još dok smo bili u Ministarstvu. Zbog njega sam morala da idem i u Poresku upravu da intervenišem za nekog Pantu Pineksa iz Valjeva, prijatelja njegovog zaštitnika Mihajla Jokića, otkriva J. Ž.

Kako Radulović vrbuje i namešta?

Privatne imejl prepiske do kojih je Teleprompter.rs došao potvrđuju ono što je J. Ž. izjavila o vezi između Radulovića i Vuletića. Iz imejl prepiski se jasno vidi kako Radulović praznim obećanjima o direktorskoj funkciji pokušava da potkupi Vuletića.

Kako bi stekao Vuletićevo poverenje, Radulović je u nekoliko prepisku izneo neverovatnu količinu detalja o sebi - od toga kako usko sarađuje sa ambasador SAD u Srbiji, do toga kako Amerikanci pritiskaju Vučića da ga ponovo postavi za ministra privrede i finansija.

(Teleprompter)

Pročitajte sve imejl prepiske u izvornom obliku.

Prepiska 1

Prepiska 2

Prepiska 3

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.