Južna Koreja: Pjongjang ispalio nekoliko krstarećih raketa

Izvor: VOA, 02.Sep.2023, 01:06

Južna Koreja: Pjongjang ispalio nekoliko krstarećih raketa

Sjeverna Koreja je u subotu ujutro po lokalnom vremenu ispalila nekoliko krstarećih raketa prema moru na zapadnoj obali Korejskog poluostrva, saopštila je južnokorejska vojska. Južnokorejske i američke obavještajne službe analiziraju detalje lansiranja, navodi se u saopštenju Generalštaba južnokorejskih oružanih snaga. Sjevernokorejska državna agencija KCNA u četvrtak je prenijela da je Pjongjang simulirao nuklearni napad na mete širom Južne Koreje. Seul je u petak uveo sankcije protiv pet pojedinaca i jedne kompanije u Sjevernoj Koreji zbog lansiranja, kako je saopšteno, svemirske rakete prošlog mjeseca.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

UZBUNA U SEULU! Severna Koreja ispaljuje projektile

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2023

Severnokorejska agencija KCNA izvestila je u četvrtak da je Pjongjang izveo simulirani nuklearni napad na ciljeve širom Južne Koreje..Severna Koreja je rano jutros ispalila nekoliko krstarećih projektila prema Žutom moru, saopštila je južnokorejska vojska...Detalje lansiranja analiziraju južnokorejske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.