UZBUNA U SEULU! Severna Koreja ispaljuje projektile

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2023, 07:31

UZBUNA U SEULU! Severna Koreja ispaljuje projektile

Severnokorejska agencija KCNA izvestila je u četvrtak da je Pjongjang izveo simulirani nuklearni napad na ciljeve širom Južne Koreje

Severna Koreja je rano jutros ispalila nekoliko krstarećih projektila prema Žutom moru, saopštila je južnokorejska vojska.

Detalje lansiranja analiziraju južnokorejske i američke obaveštajne službe, navodi se u saopštenju generalštaba Južne Koreje, prenosi Rojters.

To je poslednji u nizu raketnih testova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i vojnih vežbi koje Pjongjang sprovodi poslednjih nedelja, uključujući neuspelo lansiranje špijunskog satelita krajem prošlog meseca.

Južna Koreja je u petak najavila sankcije petorici pojedinaca i jednoj kompaniji iz Severne Koreje koji su učestvovali u razvoju nuklearnog i raketnog programa te zemlje.

, što je izazvalo kritike iz Seula.

Zajedničke godišnje vojne vežbe Južne Koreje i SAD, poznate kao Štit slobode Ulči, završene su u četvrtak nakon 11-dnevnih vazdušnih manevara u kojima su učestvovali i B-1B strateški bombarderi.

Severna Koreja je protestovala zbog raspoređivanja američkih letelica sa sposobnošću da nose nuklearno naoružanje, ispalivši dve balističke rakete samo nekoliko sati kasnije u znak odmazde.

Pjongjang već duže vremena kritikuje ove vežbe, koje doživljava kao probu za ratni sukob.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.