Junak stripa Spiru izabran za branioca UN za ljudska prava

Izvor: Beta, 01.Nov.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junak stripa Spiru izabran za branioca UN za ljudska prava

Junak francusko-belgijskog stripa Spiru izabran je nedavno u UN za branioca ljudskih prava nakon što su prošle godinu tu titulu imali junaci crtanog filma "Štrumpfovi", preneo je portal Fokus na Belgiju (Focus on Belgium).Simpatični lik Spiru zadužen je da bude portparol kampanje zaštite ljudskih prava kroz razne izložbe (Spirou Rights) na kojoj treba da se istakne važnost Univerzalne deklaracije UN o ljudskim pravima u svakodnevnom životu.Strip "Spiru i Fantazio" je prvi put objavljen 1938. u humorištičkom nedeljniku Žurnal de Spiru (Journal de Spirou) i ubrzo je postao jedan od najpopularnijih francusko-belgijskih stripova, koji se smatra klasikom kao što su Asteriks, Talični Tom ili štrumpfovi.Strip, kreacija umetnika Robera Veltera i Andrea Frankena, prikazuje dva simpatična reportera koji idu u avanture zajedno s vevericom Spip. Spiru i Fantazio se suočavaju s raznim situacijama kao što su gangsteri, dikatori i čudni mudraci, a sve je smišljeno s humorom i sa dozom naučne fantastike.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Junak stripa Spiru izabran u UN za branioca ljudskih prava

Izvor: Radio 021, 02.Nov.2018, 08:59

Junak francusko-belgijskog stripa Spiru izabran je u UN za branioca ljudskih prava nakon što su prethodno tu titulu imali junaci crtanog filma "Štrumpfovi"...Simpatični lik Spiru zadužen je da bude portparol kampanje zaštite ljudskih prava kroz razne izložbe (Spirou Rights) na kojoj treba da se...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.